Στην ενοικίαση των πέντε αναψυκτηρίων προχωρά ο Δ. Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 13:26

 

Στην ενοικίαση των πέντε περιπτέρων-αναψυκτηρίων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και συγκεκριμένα στους Κήπους της Αμμου, των Εποχών, των Ρόδων, του Νερού και στο Μεσογειακό Κήπο, προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα περίπτερα έχουν παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για χρονικό διάστημα 49 ετών και μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Οικονομικών θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας δημοπρασιών.

"Το τίμημα θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα και στη συνέχεια τα περίπτερα θα βγουν σε δημοπρασία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει την υποχρέωση να καταβάλλει στην ΕΤΑΔ ως αντάλλαγμα ποσοστό 20% επί των εσόδων από την εκμετάλλευση των ακινήτων. Τα υπόλοιπα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έργα στην πόλη και για εργασίες συντήρησης της νέας παραλίας" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα.

Για την παραχώρηση των τμημάτων δημόσιων ακινήτων του παραλιακού μετώπου είχε υπογραφεί παλαιότερα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να εγκρίνει την εκμίσθωση των πέντε περιπτέρων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Στα τέλη Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για το τίμημα της ενοικίασης των περιπτέρων και στις αρχές Μαρτίου θα προκηρυχτεί η διαδικασία διεξαγωγής της δημοπρασίας.

Α.Καρυπίδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana