Εγκαινιάζεται Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων στη Σίνδο

Τελευταία ενημέρωση: 09:38

 

Εγκαινιάζεται ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων – Δράση για την Άγρια Ζωή, στη Σίνδο, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Το κτίριο ανεγέρθηκε από το ∆ήµο ∆έλτα µε χρηµατοδότηση από κονδύλια του διασυνοριακού προγράµµατος Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013 µε το ακρωνύµιο IT-Protected, παραχωρήθηκε δε προς χρήση στο εξειδικευμένο σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» το 2014. Έχει εμβαδό 292,50 τμ ενώ τα εξωτερικά κλουβιά είναι 33,00 τ.µ. Στο κτίριο συμπεριλαμβάνονται ιατρείο, εργαστήριο αναλύσεων, αίθουσα 2ης νοσηλείας, θερμό δωμάτιο πουλιών, κύρια αίθουσα νοσηλείας µε χώρο αποθήκευσης και προετοιμασίας τροφής, χώρος καραντίνας, υποδοχή και χώρος εκθεµάτων, χώρος φιλοξενίας εθελοντών, γραφείο και μικρός συνεδριακός χώρος, κουζίνα, τουαλέτες και αποθήκη.

«Δράση για την άγρια ζωή»

Η «Δράση για την άγρια ζωή» (drasi-agriazoi.gr) είναι σωματείο για τη μελέτη περίθαλψη και επανένταξη της άγριας ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ασχολείται με την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή άρρωστων άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον.

Λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) και αποτελεί τον πρώτο αδειοδοτημένο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών για άγρια ζώα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το 2016, στον πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του σταθμού πρώτων βοηθειών περιέθαλψε 1655 άγρια ζώα στη μεγάλη τους πλειονότητα πουλιά, αλλά και άλλα ζώα της ελληνικής πανίδας όπως για παράδειγμα χελώνες, ζαρκάδια, λαγούς και σκίουρους.

Η «Δράση για την άγρια ζωή» λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση στηριζόμενη στη συνδρομή ευαισθητοποιημένων πολιτών, ενώ για να φέρει σε πέρας το έργο της συνεργάζεται μεμονωμένα άτομα ή φορείς σε όλη σχεδόν τη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana