Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το μήνα Ιανουάριο στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 09:52

 

Σε απαλλαγή των δημοτικών τελών για το μήνα Ιανουάριο προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την πόλη.

Στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα με πρωτοβουλία του προέδρου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Η συγκεκριμένη πρόταση για απαλλαγή των δημοτικών τελών είχε τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση από την παράταξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, να δηλώνει πως θα εξετάσει τις διαδικασίες με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης για να προχωρήσει η διαδικασία.

 

Γ. Μπουτάρης: Δικαιώση του δήμου Θεσσαλονίκης για τις αρχαιότητες του μετρό

Δικαιώνεται ο αγώνας και οι θέσεις του δήμου για να παραμείνουν οι αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε η πορεία του έργου, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για διατήρηση των αρχαιοτήτων.

«Ο δήμος αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ένα μνημείο πολιτισμού που θα κάνει τους Θεσσαλονικείς να σέβονται την ιστορία τους, να μάθουν περισσότερο την πόλη τους, ενώ θα αποτελεί και σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος απάντησε και σε όσους έκαναν αντιπολίτευση με αφορμή το θέμα του μετρό λέγοντας: «Χαρακτηρίζουν την υπόθεση μια τρύπα στο νερό, ότι καθυστέρησαν τέσσερα χρόνια τα έργα λόγω των αρχαιοτήτων με αιτία το δήμο, ενώ υπάρχει και σειρά ψευδών ειδήσεων πόσο θα κοστίσει η νέα λύση. Εάν βρίσκαμε πέντε αγάλματα δεν θα υπήρχε θέμα. Εδώ βρέθηκαν οικήματα και η μεταφορά τους θα είχε πολλαπλό κίνδυνο να καταστραφούν».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Μπουτάρης επαναδιατύπωσε το όραμα για τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής πλάζας που θα ξεκινάει από το σταθμό Βενιζέλου και θα συνεχίζει στην πλατεία Διοικητηρίου, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την Αχειροποίητο, το Καπάνι, την πλατεία Αριστοτέλους και μέσω της πλατείας Χαλκέων θα καταλήγει και πάλι στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του ζήτησε να σταματήσουν οι αντιπαλότητες και οι αντιδράσεις, ώστε «να γίνει γρήγορα η μελέτη και το έργο και οικονομικά επωφελώς για την πόλη». Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΑΣ, εξέφρασε «χαρά και υπερηφάνεια», καθώς «το έργο προχωρά με τη βοήθεια πολλών φορέων που δεν διεκδικούσαν τη μοναδικότητα της αντίληψης».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως «είναι περισσότερο από προφανής η αγωνιώδης προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμαρχος να αφήσει κάτι για να τον θυμούνται οι Θεσσαλονικείς. Ψάχνει να βρει, πώς με το σταθμό Βενιζέλου και τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής πλάζας να αφήσει κάτι πίσω, να τον θυμούνται το 2019 που θα αποχωρήσει».

Α. Καρ.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana