Οι παρατυπίες σε διαγωνισμούς καθαριότητας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: 09:08

 

Οι παρατυπίες σε διαγωνισμούς καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τις ποινικές διώξεις που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απιστίας, ύστερα από το πόρισμα που συνέταξαν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ανέλυσε το ιστορικό των κινήσεων, που έκανε η διοίκηση του για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, ενώ υποστήριξε πως θα καλέσει σε απολογία όλα τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

"Περιμένετε να μας σταυρώσετε για τους περίφημους διαγωνισμούς καθαριότητας", είπε ο δήμαρχος πριν ξεκινήσει να αναλύει το χρονικό της υπόθεσης, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας πως "θα καλέσω σε απολογία όλους όσοι εμπλέκονται στην ΕΔΕ".

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε πως δεν "χαροποιεί κανέναν να συζητάμε τις ποινικές διώξεις του εισαγγελέα. Σ’ έναν πολύπαθο δήμο που υποφέρει από τέτοιες υποθέσεις, δεν νοείται να υπάρχουν νέες".

Από την αντιπολίτευση, ο Σταύρος Καλαφάτης, αφού ανέφερε πως η υπόθεση των διαγωνισμών καθαριότητας κινήθηκε από την παράταξη των "Εντάξει", στην οποία είναι επικεφαλής, πρόσθεσε πως "είναι η δουλειά μας, το καθήκον μας, να ελέγχουμε τη διοίκηση όταν κάτι δεν πάει καλά και εδώ φαίνεται πως τίποτα δεν πάει καλά".

"Με απολογητικό τόνο ο δήμαρχος είπε πως το θέμα βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και προσπάθησε να αποδείξει ότι έκανε κάποια πράγματα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το εξαντλήσουμε σε μια συζήτηση σε επίπεδο κοκορομαχίας και σε επίπεδο δημιουργίας εντυπώσεων. Κι εμείς θα περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη", πρόσθεσε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" Ρία Καλφακάκου, είπε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση "υπήρξαν παραλείψεις, υπήρξαν παρατυπίες. Η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και θα φανεί εάν υπάρχουν αδικήματα, ποια είναι και πού θα αποδοθούν ευθύνες. Έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ευαισθησία στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες μετά τη μαύρη εποχή Παπαγεωργόπουλου".

Ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως "η συντήρηση να γίνεται από τα συνεργεία των δήμων και όχι από ιδιώτες" και ανέφερε πως οι εξελίξεις της υπόθεσης θα παρακολουθούνται.

Ο Μάκης Στεργίου από την παράταξη "Συμμαχία Πολιτών" έκανε λόγο για "ασήμαντη υπόθεση σε σχέση με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα", ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής πρόσθεσε πως η παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" θα περιμένει τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται, πως σε επίπεδο ποινικής έρευνας, στο επίκεντρο των οικονομικών επιθεωρητών βρέθηκαν πέντε δημόσιοι τακτικοί διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν κατά τα έτη 2014 - 2015.

Α. Καρ.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana