"Πόρτα" στους δημιουργούς της πόλης "ανοίγει" η οικία Τέλλογλου

Τελευταία ενημέρωση: 16:46

 

Η πόρτα που οδηγεί από το “αντρε” στο σαλόνι της οικίας Τέλλογλου - εκεί στα ψηλά της πλατείας Αριστοτέλους – είναι ολόκληρη μια ζωγραφιά του Κώστα Λούστα... Κάθε τετραγωνικό εκατοστό των τοίχων, στο σύνολο του θρυλικού σπιτιού της τέχνης ήταν γεμάτο με πίνακες και έργα τέχνης  Ελλήνων και ξένων, ζώντων και τεθνεώτων καλλιτεχνών, μοντέρνων και κλασσικών τεχνοτροπιών. Η πλειονότητα των έργων που κοσμούσαν το διαμέρισμα έχουν μεταφερθεί, φυλάσσονται ή εκτίθενται μόνιμα ή στις κατά καιρούς θεματικές εκθέσεις του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Η “ιστορική” πόρτα με το έργο του Κώστα Λούστα παραμένει εκεί ως “σταθερό” έργο του διαμερίσματος-μουσείου, ανοιχτή για να “εισάγει” το κοινό που ενδιαφέρεται για μια μοναδική περιήγηση στο αξιοθαύμαστο εσωτερικό και τη συναρπαστική ιστορία του διαμερίσματος.  Και μπορεί ο Κώστας Λούστας (όπως και πολλοί καλλιτέχνες -έργα των οποίων κατείχε το ζεύγος Τέλλογλου) να ...λείπει εδώ και χρόνια , η τέχνη όμως και οι δημιουργοί της συνεχίζεται και ...συνεχίζει να κατοικεί στην οικία Τέλλογλου. 

Ραντεβού με καλλιτέχνες του εικαστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Τελλόγλειο ίδρυμα στην Οικία Τέλλογλου από την επόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και όλες τις Τετάρτες του χρόνου. Η νέα δράση  που στόχο έχει να φέρει σε επαφή   γνωστούς δημιουργούς με το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν ιστορικής σημασίας χώρο, όπου η τέχνη έχει αφήσει το πραγματικό της ίχνος, θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, στις 19.00-21.00. 

Στο ιστορικό διαμέρισμα, δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική) θα παρουσιάζουν το έργο τους και στη συνέχεια θα συζητούν με το κοινό. Ως τα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κύκλοι παρουσιάσεων ανά τρεις καλλιτέχνες.

Βίκυ Χαρισοπούλου
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana