Στο τελωνείο των Ευζώνων αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Τελευταία ενημέρωση: 17:09

 

Μπροστά στο τελωνείο των Ευζώνων με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι Κεντρικής Μακεδονίας

Μπροστά απο το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ πάτησαν με τα τρακτέρ τους στις 16.30 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, σπάζοντας το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων. 

"Με αιφνιδιαστική τους κίνηση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα Κεντρικής Μακεδονίας, έσπασαν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων και έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κιλκίς, Γιώργος Τερζής. Αυτή τη στιγμή τα τρακτέρ παρατάσσονται και εντός της επόμενης ώρας θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28/1 αγροτες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας Νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και  1000 μέτρα απο τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά απο συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αίγιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Σέρρες: «Άνοιξε» η εθνική οδός Θεσσαλονίκη-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, ύστερα από σχεδόν τέσσερις ώρες αποκλεισμού

Για περισσότερες από τρεις ώρες, από τις 11:00 έως τις 14:30, έμεινε κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έλαβαν και σήμερα αρνητική απάντηση στο αίτημά τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Τουρτούρας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου.

Αύριο, στις 10:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δώσει νέο ραντεβού στο ίδιο σημείο.

«Μας είπαν ότι αγρότες δεν πρόκειται να φτάσουν στον Προμαχώνα, σαφώς ούτε με τα τρακτέρ τους, αλλά ούτε και με αγροτικά οχήματα ή ακόμα και πεζοί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έχουν στρατοπεδεύσει στο συγκεκριμένο σημείο από τις 25 Ιανουαρίου.

Συμβολικά κλείνουν την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στον κόμβο Κουλούρας, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, προχωρούν από τις 13.00 και για μία ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου. Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 23/1.

«Η κινητοποίηση αφορά και τα δύο ρεύματα και γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που είτε έχουν στήσει τα αγροτικά τους μπλόκα ή προσπαθούν και βρίσκουν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας: «Εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε κυρίως και βασικά, για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής».

 Κλείνει επ΄αόριστον από αύριο το πρωί η διασταύρωση «πράσινα φανάρια» πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Στις 15.00 ξεκινούν από τα σημεία, όπου συγκεντρώνονταν τις προηγούμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, και όπως αποφασίστηκε νωρίς το πρωί σε σύσκεψή τους, θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"). Η σημερινή ημέρα θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την παράταξη των μηχανημάτων τους στο σημείο. «Αύριο όμως, απο τις 11 το πρωί θα προχωρήσουμε σε καθολικό αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα, μέχρι να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφων απο τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως διευκρίνισε, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Χαλκιδικής και από τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο σημείο περί τις 17.00 και αύριο το πρωί, στο μπλόκο «πράσινα φανάρια», θα ενσωματωθούν συνάδελφοί τους από τη Γαλάτιστα.

Έλενα Αλεξιάδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana