Κατασχέθηκαν πάνω από τρεις τόνοι ψαριών-αλιεύτηκαν με παράνομο εργαλείο

Τελευταία ενημέρωση: 08:32

 

Τρεις χιλιάδες τριακόσια τρία κιλά (3.303kg) αλιευμάτων του είδους γαύρου και σαρδέλας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, χθες το απόγευμα, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος μέσης αλιείας (μηχανότρατα), στο λιμάνι Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, η αλίευση είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου, αφού σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε στο κατάστρωμα τμήμα διχτυού προσφάτως χρησιμοποιημένο με υπολείμματα αλιευμάτων, προσαρτημένο στο αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, με το οποίο διενεργήθηκε όλη η αλιευτική δραστηριότητα του αλιευτικού σκάφους ως εσωτερικό φύλλωμα μήκους είκοσι (20) μέτρων το οποίο προεκτεινόταν από το τμήμα επιμήκυνσης έως το τέλος του σάκου. Το τμήμα διχτυού μετρήθηκε και βρέθηκε με μέσο άνοιγμα ματιού δεκαεννέα (19) χιλιοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε η αλιευτική παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα αλιεύματα τα οποία δημοπρατήθηκαν.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana