Εγκαίνια για δύο εκθέσεις στην Πολιτιστική Γειτονιά του Δ. Νεάπολης-Συκεών

Τελευταία ενημέρωση: 08:36

 

Δυο διαφορετικές εκθέσεις ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για δυο εκθέσεις που θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο και θα βρίσκονται σ’ έναν διαδραστικό διάλογο, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους επισκέπτες, έχοντας στον πυρήνα τους το καλλιτεχνικό κίνημα του Dada, που αναπτύχθηκε μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επηρέασε μεταγενέστερα κινήματα, κυρίως τον σουρεαλισμό.

Οι εκθέσεις, 3rd International Photo Based Mail Art Exhibition με θέμα «DADA no DADA» και Collage, διοργανώνονται στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς (πάρκο Ελπίδος-Τομέας Έβρου, Συκιές) από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την εικαστική ομάδα TeeToTuM, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100+1 χρόνια DADA. Οι εκθέσεις εγκαινιάζονται σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017.

Την ημέρα των εγκαινίων, και στο πλαίσιο μιας αυθεντικής βραδιάς DADA, θα υπάρξει εκδήλωση-σύντομη διάλεξη από τον ειδικό ντανταολόγο-καθηγητή πανεπιστημίου δρ.Γιώργο Καμπούρη, μετακληθέντα από το εξωτερικό ειδικά για την εκδήλωση. Θα πλαισιωθεί από συμπαθομαρτυρούντες φίλους και ίσως μέλη της θεατρικής ομάδας «Ενδοχώρα», ενώ ποιήματα dada θα διαβάσουν οι παραβάτες της σκηνής.

Παράλληλα, θα προβληθεί η ταινία RAPUNZEL των Mama Baer και Kommissar Hjuler, δύο κινηματογραφιστών που χρησιμοποιούν την τέχνη της μουσικής και του φιλμ για επικοινωνία. Η RAPUNZEL είναι μία παράξενη προσαρμογή του παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, στην οποία η Mama Baer είναι δέσμια του δικού της πύργου ή κάστρου.

 

DADA και Collage έκθεση

► Στην έκθεση Collage θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα εργαστήριων κατασκευής κολάζ με «δασκάλους» τρεις διαφορετικούς καταξιωμένους εισηγητές, τρεις δημιουργούς που εκφράζονται με το κολάζ (διαφορετικής τεχνικής και θεωρητικής προσέγγισης ο καθένας).

 

► Στην 3rd International Photo Based Mail Art Exhibition με θέμα «DADA no DADA» συμμετέχουν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από 22 χώρες, οι οποίοι πραγματεύονται το θέμα του «NO DADA LEFT» με βάση-αφορμή τη φωτογραφία.

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana