Οκτώ εφήβους από την Κατερίνη φιλοξένησε Ρ. Γκατούζο στην Ιταλία

Τελευταία ενημέρωση: 14:53

 

Ο Ιταλός προπονητής Ρίνο Γκατούζο και ο μη κυβερνητικός οργανισμός Forza Ragazzi που έχει δημιουργήσει, φιλοξένησαν στην Ιταλία οκτώ εφήβους από την Κατερίνη. Κατά την παραμονή τους μπόρεσαν να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό, την φύση, αλλά και να αφιερωθούν στην άθληση.

Πρόκειται για οκτώ δεκαπεντάχρονους, αριστούχους μαθητές, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Κοριλιάνο Κάλαμπρο, στον μη κυβερνητικό οργανισμό του προπονητή και πρώην ποδοσφαιριστή, για πέντε ημέρες, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή χάρη σε ιδέα που είχαν ο Γκατούζο και η επίτιμη πρόξενος της Ελλάδας στο Λιβόρνο, Έλενα Κωνστάντος.

«Ο Ρίνο μου μίλησε για την ΜΚΟ του και αρχίσαμε αμέσως να εργαζόμαστε για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιο αυτό», δήλωσε η κ. Κωνστάντος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες, στην πόλη της Πίζας. Η ίδια μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μπορέσει να επαναληφθεί και θέλησε να ευχαριστήσει τον Έλληνα πρέσβη στην Ιταλία, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για την εμπιστοσύνη που της έδειξε.

«Με την Ελλάδα με συνδέει μια στενή, ιδιαίτερη σχέση, και για τον λόγο αυτό δέχθηκα αμέσως με ενθουσιασμό την πρόταση που μου έγινε», συμπλήρωσε, ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος προτίθεται να βοηθήσει, στο μέλλον, και παιδιά τα οποία ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Πίζας. Κύριος στόχος, να λειτουργήσει ο αθλητισμός ως μέσο για την μετάδοση αξιών βασικής σημασίας και ως γέφυρα που ενώνει διαφορετικούς λαούς και γενιές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news
Περισσότερες Ειδήσεις

Τιμητική διάκριση για το Πρακτορείο Sport

ΠΑΟΚ: Με Ενρίκε στη Λάρισα, λύση της συνεργασίας με Βελλίδη

eana