Συναντήσεις του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την επίσπευση της διασύνδεσης των έξι μεγάλων πόλεων με το φυσικό αέριο

 

Τρόπους για την επίσπευση της υλοποίησης του έργου της σύνδεσης των έξι μεγάλων πόλεων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, αναζητά ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος. 

Στο πλαίσιο αυτό δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Κομοτηνή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, Θεόδωρο Κιτσάκο, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας), Θεόδωρο Τερζόπουλο.     

Ο κ. Κιτσάκος παρουσίασε τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην Περιφέρεια, για τη μετεξέλιξή της σε ενεργειακό κόμβο. Συζητήθηκαν τα οφέλη που μπορεί να έχει η περιοχή στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, της αύξησης της απασχόλησης και της προστασίας του περιβάλλοντος και συμφωνήθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην σύσκεψη με τον κ. Τερζόπουλο εξετάστηκαν οι ενέργειες που γίνονται για την επίσπευση υλοποίησης του έργου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην ΠΑΜ-Θ. 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν η επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου, η ολοκλήρωση των μελετών, η έκδοση των αδειοδοτήσεων, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κάλυψη της χρηματοδότησης του έργου από την «ΕΔΑ Λοιπής Ελλάδας» μέσω κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει με πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Δ.Δ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana