Μικρό προβάδισμα η Ξάνθη έναντι του ΟΦΗ

Τελευταία ενημέρωση: 20:53

 

Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Ξάνθη που νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους ακρίτες σημείωσε ο Μητρόπουλος με αυτογκόλ στο 40ο λεπτό. Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω αδυναμίας της κρητικής ομάδας να μεταβεί στην Ξάνθη, εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Βόρεια Ελλάδα.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία και είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι Κρητικοί δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Δαύκου. Η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή της στον αγώνα στο 25΄, όταν το συρτό σουτ του Ντε Λούκας έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Οι ακρίτες έφτασαν κοντά στο σκορ στο 29΄, όταν ο Ράνος έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά ο Δαύκος απέκρουσε την κεφαλιά του άσου της Ξάνθης. Τελικά η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 40΄, όταν, μετά από κόρνερ του Ντε Λούκας και γύρισμα του Λάζιτς στη μικρή περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Μητρόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ (1-0). Στο 42΄ το μακρινό σουτ του Μητρόπουλου πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, καθώς το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δαύκου.

Η Ξάνθη έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 48΄, όταν το μακρινό σουτ του Γιουνές σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δαύκου. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70΄, όταν ο Ζίβκοβιτς δεν απομάκρυνε σωστά το σουτ του Μητρόπουλου και ο Μάνος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 75΄ η Ξάνθη πλησίασε το γκολ με τη σέντρα του Γουάλας και την την κεφαλιά του Λάζιτς που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δαύκου, ενώ στο 88΄ ο Τριάδης έστειλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του ΟΦΗ.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ότι ο Κώστας Κιάσσος έπαιξε σε αγώνα Κυπέλλου σε ηλικία 41 ετών, ενός μηνός και 11 ημερών.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana