Στοχευμένη παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Ρώμη

Τελευταία ενημέρωση: 15:43

 

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η αξιοποίηση καλών πρακτικών των Ιταλών αρχαιολόγων και φορέων ήταν μεταξύ άλλων το αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης ελληνικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής των Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Ρώμη. 

Όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κ.Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, στόχος του ταξιδιού ήταν η στοχευμένη παρουσίαση του πολιτιστικού πλούτου της Περιφέρειας σε δημοσιογράφους, αρχαιολόγους, διευθυντές κλασικών λυκείων της Ιταλίας και τουριστικούς πράκτορες της περιοχής.

"Παρουσιάσαμε την περιοχή μας, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την Αμφίπολη, τη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε αυτό το πλαίσιο, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ορισμένους μαθητές κλασικών λυκείων -μέσω ενός διαγωνισμού-να ταξιδέψουν στην περιφέρειά μας και να γνωρίσουν από κοντά όλα όσα τους δείξαμε" σημείωσε ο κ.Θάνος.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, με θέμα εργασίας τον Αριστοτέλη,όπου το έπαθλο θα είναι ένα ταξίδι στην γενέτειρα του, τα Στάγειρα, καθώς και περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιφέρειας. 

Η ελληνική αποστολή είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο αρχαιολογικό πάρκο του Vulci, το οποίο, σύμφωνα με τον κ.Θάνο,  έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον τύμβο της Αμφίπολης και αυτό δημιουργεί ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των Ιταλών και Ελλήνων αρχαιολόγων. 

"Το μνημείο της Αμφίπολης είναι φυσικά μοναδικό και δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο, ωστόσο ήταν χρήσιμο να δούμε πώς αξιοποίησαν οι Ιταλοί το συγκεκριμένο πάρκο, καθώς προσελκύει 50.000 επισκέπτες το χρόνο" σημείωσε. 

Η εκδήλωση  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με προσκεκλημένους καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, διευθυντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής του Λάτιου, δημοσιογράφους και tour operators.
 

Νικόλ Καζαντζίδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana