Αισιοδοξία για το συνεδριακό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη το 2017

Τελευταία ενημέρωση: 15:24

 

Την εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά σε ο,τι αφορά τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" η διευθύντρια του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau), Έφη Κουδελή, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των προγραμματισμένων συνεδρίων.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση για το 2016 του αριθμού των συνεδρίων σε σχέση με το 2015.

“Θα είναι μια καλή χρονιά” και για τον γενικό τουρισμό, πέρα από τον συνεδριακό, εκτιμά η κ.Κουδελή, καθώς η Ελλάδα επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες φαίνεται να ευνοούν τη χώρα. 

“Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι επιλέξιμο”, σημείωσε. 

Στο συνεδριακό τουρισμό, το κέρδος ανά επισκέπτη είναι υψηλό επειδή, όπως ανέφερε η κ.Κουδελή, οι σύνεδροι όταν πηγαίνουν σε ένα τόπο “μένουν κάποιες μέρες επιπλέον προκειμένου να γνωρίσουν τον προορισμό με αποτέλεσμα να γίνονται, κατά μια έννοια, πρεσβευτές του προορισμού”. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό όφελος, η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο αγγίζει  τα 360 ευρώ ανά μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνή συνδέσμου της συνεδριακής  βιομηχανίας International Congress & Convention Association (ICCA).

Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων από το διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής  βιομηχανίας, International Congress & Convention Association - ICCA για το έτος 2016, του οποίου μέλος είναι το Thessaloniki Convention Bureau θα ανακοινωθούν τον Μαϊο.  


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana