Αποχιονισμός εμπορικών κέντρων στα Γρεβενά και τη Φλώρινα

Τελευταία ενημέρωση: 21:56

 

Mε τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων και φορτηγών προσπαθούν οι δήμοι Γρεβενών και Φλώρινας να καθαρίσουν το εμπορικό κέντρο των πόλεων τους που έχει βουλιάξει από το χιόνι, ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις την ερχόμενη Τρίτη. 

 

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Γρεβενών με τέσσερα σκαπτικά μηχανήματα και πέντε φορτηγά εργάζονταν πυρετωδώς, μεταφέροντας τόνους χιονιού και καθαρίζοντας το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. 

 

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τριγώνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «καθαρίσαμε το κέντρο και όλους τους δημόσιους χώρους και στάθμευσης αυτοκινήτων για να διευκολύνουμε τη διέλευση και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία σε μικρότερη έκταση πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες ορεινά χωριά του δήμου Γρεβενών, όπου το ύψος του χιονιού αγγίζει το ένα μέτρο. Επισήμανε ότι εάν συνεχιστεί η κακοκαιρία, θα χρειαστεί άμεση οικονομική υποστήριξη του δήμου από την Πολιτεία και υπενθύμισε ότι «σε μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα του 2012 ο δήμος δαπάνησε 500.000 για τον αποχιονισμό της πόλης και των ορεινών δημοτικών διαμερισμάτων».

 

Στη Φλώρινα ο αποχιονισμός του ιστορικού κέντρου της πόλης, των κεντρικών εμπορικών δρόμων και της λαϊκής αγοράς έγινε κατά τη διάρκεια της νύκτας, όπου συνέργεια του δήμου με σκαπτικά μηχανήματα απομάκρυναν το χιόνι και με τα φορτηγά αυτοκίνητα το μετέφεραν στο ποτάμι. Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βοσκόπουλος ανέφερε ότι το χιόνι εντός της πόλης έφτανε το μισό μέτρο και τα συνεργεία χρειάσθηκε να εργαστούν έως τα ξημερώματα για να ολοκληρώσουν τον αποχιονισμό στους βασικούς εμπορικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. 

 Σπ. Κουταβάς


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana