Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ποταμούς της βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας

 

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στους ποταμούς Νέστο, Στρυμόνα, Έβρο και Άρδα, στις λεκάνες απορροής τους και στη λίμνη Κερκίνη προβλέπει το σχέδιο που έχουν προετοιμάσει οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και οι περιφέρειες Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν και Κάρτζαλι της Βουλγαρίας.  

Καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται στις διασυνοριακές περιοχές Ελλάδας και Βουλγαρίας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μονομερώς από την κάθε χώρα, οι παραπάνω φορείς ξεκίνησαν επαφές την περασμένη χρονιά και πλέον είναι σε θέση να υποβάλλουν πρόταση για την αντιπλημμυρική τους προστασία στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020. 

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες δράσεις της πρότασης, που αναμένεται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες μέρες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, θα δημιουργηθούν ολοκληρωμένες υποδομές αντιπλημμυρικών μέτρων αλλά και υποδομές μικρής κλίμακας στις διεθνείς λεκάνες απορροής των ποταμών και στις δύο πλευρές των συνόρων. 

Θα υπάρξει επίσης εκτίμηση του οφέλους που θα προκύψει από τα μέτρα υποστήριξης. Προβλέπονται, άλλωστε, δράσεις για την στεγάνωση του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης Σερρών και τη δημιουργία ειδικού σχεδίου διαχείρισης της διάβρωσης στη λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα. 

Π.Γ.
 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana