Η Ξάνθη «βύθισε» τον Ηρακλή και απολαμβάνει τη... μοναξιά της 2ης θέσης

 

Την δεύτερη διαδοχική νίκη της στη Super League πανηγύρισε η Ξάνθη, που επιβλήθηκε 3-1 του ουραγού Ηρακλή στα Πηγάδια, σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Super League. Τα τέρματα της ακριτικής ομάδας, η οποία απολαμβάνει τη... μοναξιά της δεύτερης θέσης στην κατάταξη με 31 βαθμούς, σημείωσαν οι Γιουνές (26΄ με πέναλτι, 71΄) και Τριάδης (61΄), ενώ ο «Γηραιός», ο οποίος έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς σε 14 αγώνες, είχε προηγηθεί με τον Πασά στο 10΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ξάνθη τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 89΄, αφού ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Λουκίνα.

 

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους, αλλά ο Ηρακλής ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί στο 10ο λεπτό, όταν οι παίκτες της Ξάνθης δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους μετά από εκτέλεση κόρνερ και αυτή έφτασε στον Πασά, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς (0-1). Στη συνέχεια η ακριτική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει, αφήνοντας, ωστόσο, κενούς χώρους στον Ηρακλή. Η πίεση της Ξάνθης για ένα γκολ «καρποφόρησε» στο 24΄, όταν ο διαιτητής Αρετόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μοντέιρο πάνω στον Βασιλακάκη. Την «εσχάτη των ποινών» για λογαριασμό της Ξάνθης εκτέλεσε ο Γιουνές και «έγραψε» το 1-1 στο 26΄. Στο 29΄ ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Τριάδη, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Θεσσαλονικείς έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Στάμου από κοντά την έστειλε άουτ.

 

Ο Ηρακλής έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ στο 60΄, όταν ο Λουκίνας βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να «νικήσει» τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Και ενώ οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 61΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ έχασαν την μπάλα και ο Τριάδης, ο οποίος έγινε αποδέκτης της, διέσχισε το μισό γήπεδο και την έστειλε στα δίχτυα του Χουάντερσον (2-1). Παρά την ανατροπή, οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στην επίτευξη και τρίτου γκολ στο 71΄ με τον Γιουνές, ο οποίος σε αντεπίθεση των γηπεδούχων έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Τριάδη και «έγραψε» το 3-1. Ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 88΄, όταν ο Αρετόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Φλίσκα στον Λουκίνα και απέβαλε τον παίκτη της Ξάνθης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Λουκίνας, ωστόσο η εκτέλεση ήταν κακή και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι, με αποτέλεσμα το 3-1 να διατηρηθεί ως το τέλος.

 

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κόκκινη κάρτα: Φλίσκας (88΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Γιουνές, Σολτάνι - Μοντέιρο, Σαραμαντάς, Στάμου

 

Οι συνθέσεις:

 

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (87΄ Κώστας), Σολτάνι (58΄ Λάζιτς), Καμαρά, Βασιλακάκης (81΄ Ράνος), Γουάλας, Φλίσκας.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74΄ Γροντής), Πασάς (74΄ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος (64΄ Λεοζίνιο), Ρούσσος, Λουκίνας, Κούρος.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana