Περισσότεροι Ολλανδοί τουρίστες αναμένονται φέτος στην Χαλκιδική

Τελευταία ενημέρωση: 17:11

 

Περισσότεροι Ολλανδοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν τη Χαλκιδική το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου, καθώς η αύξηση των προκρατήσεων από την ολλανδική αγορά για το 2017 εκτιμάται ότι ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό. Οι παράγοντες που μέχρι πρότινος καθιστούσαν επιφυλακτικούς τους Ολλανδούς tour operators φαίνεται ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα, την ίδια στιγμή που τα διαδοχικά δυσάρεστα γεγονότα στη γειτονική Τουρκία "εκτρέπουν" προς Ελλάδα πολλούς τουρίστες, οι οποίοι συνήθως προτιμούσαν τα τουρκικά παράλια για τις θερινές διακοπές τους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γεώργιος Μπρουτζάς και η διευθύντρια μάρκετινγκ, Τάνια Ακριτίδου, με αφορμή τα μηνύματα που έλαβαν από τη διεθνή έκθεη τουρισμού "Vakantiebeurs" της Ουτρέχτης, στο διάστημα 10-15 Ιανουαρίου 2017. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, στην οποία ο οργανισμός συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

"Μέχρι πέρυσι, οι εικόνες από την κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Ελλάδα έπαιζαν συνέχεια στα ολλανδικά media, δημιουργώντας επιφυλακτική διάθεση, με αποτέλεσμα οι τουριστικοί πράκτορες να τηρούν στάση αναμονής. Φέτος, οι εικόνες αυτές δεν πρωταγωνιστούν πια στα μέσα. Σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην Τουρκία, αυτό φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική" σημείωσε η κα Ακριτίδου, σύμφωνα με την οποία οι Ολλανδοί πράκτορες δραστηριοποιούνται στην πλειονότητά τους και στα τρία "πόδια" της Χαλκιδικής, οπότε δεν είναι εύκολο να διευκρινιστεί για ποιες επιμέρους περιοχές διαφαίνεται (από τις προκρατήσεις) το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση με τον διευθυντή της "Thomas Cook Ολλανδίας", Ρόναλντ Βαν Μπρούχεν (Ronald van Bruchen), οι προκρατήσεις για το 2017, σε σχέση με το 2016, σημειώνουν αύξηση της τάξης του 20%, ενώ -σύμφωνα με τον κ.Μπρουτζά- για ανοδική τάση των προκρατήσεων κάνουν λόγο και στελέχη της TUI Ολλανδίας και της SUNDIO, τα οποία ενημερώνουν ότι αύξησαν τις αεροπορικές τους θέσεις με την απευθείας πτήση της "Transavia" για το 2017. Όπως επισήμαναν όλοι, οι εντυπώσεις και τα σχόλια των Ολλανδών που επισκέφτηκαν πέρσι τη Χαλκιδική ήταν πολύ θετικά.

Αλ.Γ

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana