Σπουδαία διάκριση για τη νεαρή φωτογράφο από τα Γιαννιτσά

Τελευταία ενημέρωση: 13:22

 

Μία νέα διάκριση προστέθηκε στις επιτυχίες της 21χρονης φωτογράφου Φανής Τουμπουλίδου από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Η νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Φωτογραφίας στο ΤΕΙ Αθηνών κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία Media & Documentary στον διεθνή σύλλογο SWPP του Λονδίνου.

Η Φανή Τουμπουλίδου διακρίθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογράφους από όλο τον κόσμο ενώ μέσα στο 2016 κρίθηκαν πάνω από 10.000 φωτογραφίες.

Η νεαρή έχει ήδη κατακτήσει το Χρυσό βραβείο στο Λονδίνο και την διάκριση στη Νάπολη της Ιταλίας για 2 φωτογραφίες της στο 6ο διεθνές συνέδριο του PWS (Διεθνής Κοινότητα Επαγγελματιών Φωτογράφων).

Η τελειόφοιτη του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας ανήκει σε οικογένεια που κινείται στο χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας. Πέρασε τα χρόνια της στο σκοτεινό θάλαμο μαζί με τον πατέρα της αλλά η απόφασή της να ασχοληθεί με τη φωτογραφία ήρθε όταν απέκτησε την πρώτη επαγγελματική της μηχανή, όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm” “Οταν στο λύκειο πήρα την πρώτη μου μηχανή έβαλα στόχο να ασχοληθώ σοβαρά. Βρήκα το Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ και κατάφερα να περάσω στις πανελλήνιες”.

“Και οι δύο γονείς μου είναι φωτογράφοι, δεν με πίεσαν να ασχοληθώ, αλλά είναι δίπλα μου τώρα και με στηρίζουν” σχολίασε η νεαρή φωτογράφος.

“Από το 2012 είμαι μέλος στο SWPP που έχει έδρα στο Λονδίνο , πήγαμε σε ένα σεμινάριο με τον πατέρα μου, έστελνα φωτογραφίες” σημείωσε η Φανή Ταμπουλίδου περιγράφοντας την αρχή της πορείας της.

Καμιά φωτογραφία δεν μπορεί να ξεχωρίσει “οι πιο δυνατές εικόνες είναι αυτές που αποτυπώνουν συναισθήματα, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια από αυτές”. Το συναίσθημα που αποτυπώνεται εκείνη τη μοναδική στιγμή ήταν το έναυσμα να ασχοληθεί με το ανθρώπινο πρόσωπο. Καλώντας φίλες της να κάνουν τα μοντέλα, ασχολήθηκε πολύ με το πορτρέτο κάτι το οποίο την ενδιαφέρει μέχρι σήμερα. Πρόσωπο, συναίσθημα, στιγμές , γάμος, μόδα.

Η Φανή Τουμπουλίδου εργάστηκε εθελοντικά στην δημιουργία ενός σημαντικού φωτογραφικού λευκώματος του Υπουργείου Πολιτισμού για την προβολή ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας, κτιρίων στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσείων κερδίζοντας τις εντυπώσεις για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ ήδη έχει εργαστεί και στην δημιουργία ενός διαφημιστικού βίντεο για το Μουσείο Ηρακλειδών.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana