Με την εξέταση της Χρ. Αράπογλου συνεχίστηκε η δίκη για την «Παγία»

Τελευταία ενημέρωση: 19:18

 

Με την κατάθεση της πρώην βουλευτού και άλλοτε δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Χρύσας Αράπογλου, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη της «Πάγιας Προκαταβολής», υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών και έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι. 

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση στο δημοτικό συμβούλιο παρότι το ζητούσε επίμονα. «Μαθαίναμε πράγματα από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επιμόνως ζητούσε στοιχεία και η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου της τα απέκρυπτε. Συμπλήρωσε δε ότι την ίδια την ενδιέφερε η χρηστή διαχείριση και για να μην στοχοποιηθεί ουδέποτε πλησίασε την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά ή κάποιον δημοτικό υπάλληλο. 
«Κι ένα ευρώ να έλειπε έπρεπε να θορυβήσει τη διοίκηση του δήμου» είπε η κα. Αράπογλου, που ήταν εκείνη που γνωστοποίησε την κακοδιαχείριση στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ουσιαστικά την εισαγγελική παρέμβαση. Αναφερόμενη στην υπόλογη υπάλληλο της «Παγίας» -εκ των κατηγορουμένων- η μάρτυρας σημείωσε ότι δεν μπορεί επί χρόνια να λειτουργούσε από μόνη της χωρίς να την ελέγχει κανείς.    

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο με καταθέσεις υπαλλήλων του δήμου και μετά την ερχόμενη Τρίτη. Η οικονομική επιθεωρήτρια Αν. Τσεμπερά που είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα καταθέσει. 
Υπενθυμίζεται ότι η «Παγία» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο, από το 1999 έως το 2007, ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Στ. Τ. 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana