Ξεκινά στη Θεσσαλονίκη την 1η Φεβρουαρίου το KinderDocs

 

Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου το KinderDocs, δηλαδή οι προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους (και όχι μόνο). Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, idfa (Ολλανδία) και doxs! (Γερμανία).

Η μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ δίνει την ευκαιρία για νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που αφορούν όλους και αναδεικνύουν ζητήματα σημερινά, τα οποία ενδιαφέρουν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν. Κάθε ντοκιμαντέρ αφορά μια ιστορία που μιλάει για την εφηβεία, τη φιλία, την οικογένεια, την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, το χορό, την ψυχολογία, τις οικογενειακές σχέσεις, την τέχνη, τη διαπολιτισμικότητα, τη μετανάστευση, το περιβάλλον.

Το KinderDocs έχει στόχο να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ. Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και διάλογο με διαλεχτούς καλεσμένους.
Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία και σαββατοκύριακα για το κοινό. Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017. Οι προβολές του KinderDocs στην Αθήνα γίνονται Τετάρτη (για σχολεία) και Κυριακή για το ευρύ κοινό (Μουσείο Μπενάκη, τηλ. 210 3453111 ). Οι προβολές του KinderDocs στη Θεσσαλονίκη γίνονται Παρασκευή (για σχολεία) και Σάββατο για το ευρύ κοινό (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τηλ. 2310 240002).


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana