Ποια σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά

Τελευταία ενημέρωση: 11:46

 

Άνοιξαν σήμερα16 Ιανουρίου στο νομό Θεσσαλονίκης τα περισσότερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα οποία είχαν παραμείνει κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά 212 σχολικές μονάδες και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (1Ο διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες των οποίων η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο). Τα νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν είναι το 2ο , το 26ο ,το 30ο ,το 38ο ,το 47ο ,το 49ο, 57ο, το 102ο και το 113ο. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής δημοτικά:40ο, 51ο, 59ο, 63ο, 67ο και το 1ο Πειραματικό ΠΤΔΕ- ΑΠΘ , Επίσης δεν θα λειτουργήσει το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Με την αποκατάσταση της βλάβης στον Παιδικό Σταθμό ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη), ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει τους γονείς και τους κηδεμόνες, ότι λειτουργούν κανονικά ΟΛΟΙ οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Ανοιχτά είναι και το 14ο και το 23ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης.

Επίσης προέκυψε πρόβλημα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το οποίο τελικά δε θα λειτουργήσει.

Ανοιχτά είναι τα σχολεία στους δήμους Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών και θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά λειτουργεί η πλειονότητα των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου. Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς υποχώρησαν αισθητά τα καιρικά φαινόμενα και σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο και όλα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης . Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους.

Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του δήμου Ωραιοκάστρου, στις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής των προβλημάτων που είχαν προκληθεί από τον παγετό των προηγούμενων ημερών.Τα σχολεία που δεν θα γίνουν μαθήματα καθώς έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης των κτιρίων είναι τα παρακάτω:

3ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου

2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου

Δημοτικό σχολείο Λητής

1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

1ο λύκειο Ωραιοκάστρου

2ο λύκειο Ωραιοκάστρου

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.Αύριο στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά ρίψη αλατιού σε όλους τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων για τυχόν υπολείμματα χιονιού και πάγου.Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετούνται για δύο ημέρες από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Ετοιμα να λειτουργήσουν σήμερα είναι 50 σχολεία του δήμου Θερμαϊκού. Κατ’ εξαίρεση στο ΕΠΑΛ Επανομής τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 17.01.2017, καθώς απαιτείται μια ακόμη ημέρα εργασιών. Επίσης στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας τα μαθήματα των τριών τμημάτων στο πρόσθετο κτίριο θα ξεκινήσουν αύριο στις 9 και 30

Ο δήμος Θέρμης ενημερώνει ότι είναι ανοιχτές οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θέρμης, με εξαίρεση το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής και το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν και οι σχολικές μονάδες του 2ου Γυμνασίου Θέρμης , ΤΕΕ και του Γυμνασίου Βασιλικών, όπου μέχρι χθες Κυριακή, γίνονταν εργασίες αποκατάστασης.

Να σημειωθεί τέλος πως οι προσπάθειες των αρμοδιων υπηρεσιών και των συνεργείων του δήμου μας, θα είναι αδιάκοπες και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν νέα προβλήματα.

Στο δήμο Δέλτα αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα και , οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου .

Στο Δήμο Λαγκαδά:Λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Λαχανά, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Νηπιαγωγείο Ξυλόπολης,

Δημοτικό Σχολείο Ξυλόπολης, Γυμνάσιο Ξυλόπολης

Τα σχολεία που θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ :

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ:

· 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

· 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

· Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

· Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου

· Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών

· 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών

· 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών

· Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ:

· Νηπιαγωγείο Περιβολακίου

· Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ:

· Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής

· Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:

· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ:

· Νηπιαγωγείο Κριθιάς

· Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΑΣ:

· Νηπιαγωγείο Όσσας

· Δημοτικό Σχολείο Όσσας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ:

· Γυμνάσιο Καλινδοίων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ:

· Δημοτικό Σχολείο Γερακαρούς

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ:

· Νηπιαγωγείο Λαγκαδικίων

· Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδικίων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:

· 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού

· Γυμνάσιο Σοχού

· Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Σοχού

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ:

· Νηπιαγωγείο Κρυονερίου

· Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου

Με έκτακτες αποφάσεις των δημάρχων Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού στην Π.Ε. Καστοριάς, Γρεβενών στην Π.Ε Γρεβενών και Σερβίων - Βελβεντού στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης (αρ. πρωτ. 32/16-01-2017) , συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φερών του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης και σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών).

 

Αλεξανδρούπολη: Επανάκαμψη του χιονιά στον Έβρο. Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

 

Ορμητικά επέστρεψε ο χιονιάς στον Έβρο από το πρωί, μετά από μία μικρή ανάπαυλα το Σαββατοκύριακο, που έδωσε τη δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να αποκαταστήσουν σχεδόν πλήρως τα προβλήματα, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία είχε προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το νομό επί αρκετά 24ωρα.

Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στο βόρειο τμήμα του Έβρου καθώς και στη δημοτική Ενότητα Φερών στο νότιο τμήμα, που σε συνδυασμό με τον παγετό που έκανε την επανεμφάνισή του, δημιουργούν εκ νέου θέμα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά σε ορισμένα σημεία (οικισμοί στον ορεινό όγκο) και τη δυνατότητα μετακίνησης των οχημάτων.

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, κλειστά παραμένουν σήμερα, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία του δήμου Σουφλίου -στον ορεινό όγκο του οποίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, έφτασε στους 20 πόντους σε διάστημα μόλις δύο ωρών- της δημοτικής ενότητας Φερών καθώς και των Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης είπε πως, λόγω της έντασης των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία του Διδυμοτείχου λειτουργούν κανονικά, αποφασίστηκε η επιστροφή με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ των μαθητών του δήμου που διαμένουν στα χωριά της περιφέρειας.

Σημειώνεται πως, λόγω της επανάκαμψης του χιονιά, δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καιρικές προγνώσεις, βάσει των οποίων προβλέπεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων, κανονικά εκτιμάται πως θα γίνει η μεσημβρινή πτήση.

Λ.Π.

 Έκλεισαν πάλι τα σχολεία σε ορεινές περιοχές της Ξάνθης εξαιτίας χιονοπτώσεων. Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στη Ροδόπη

 

Χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας στα ορεινά της Ξάνθης με αποτέλεσμα να αναστείλουν εκ νέου τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ορεινού δήμου Μύκης αλλά και της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης.

Στα υπόλοιπα τμήματα του δήμου Ξάνθης όσο και στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, τα σχολεία σήμερα λειτουργούν κανονικά.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana