Έ. Κουντουρά στο «Πρακτορείο Fm»: Το 2017 ξεκινά εξαιρετικά για τον ελληνικό τουρισμό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 12:18

 

Το 2017 ξεκινά εξαιρετικά για τον τουρισμό, είπε η Έλενα Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 Fm»

«Το 2016 κλείνει εξαιρετικά με 27,5 εκατομμύρια τουρίστες και το 2017 επίσης ξεκινά εξαιρετικά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η νέα χρονιά καταγράφει διψήφιο νούμερο στις προ κρατήσεις είπε η κ. Κουντουρά, ενώ ερωτηθείσα για τις καμπάνιες του υπουργείου διευκρίνισε ότι επιχειρείται με ελάχιστα χρήματα η μέγιστη προβολή της χώρας, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες. «Ο στόχος για το 2017 είναι με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε νέες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Α.Λ.

 

Οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι “καλός οιωνός¨ για τον τουρισμό το 2017

Ως ιδιαιτέρως θετική κρίνουν οι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας την κινητικότητα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις προκρατήσεις τουριστών από το εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2017. Όπως ανέφερε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος ο ικανοποιητικός αριθμός προκρατήσεων για το καλοκαίρι είναι καλός οιωνός για τους επαγγελματίες.

“Οι πωλήσεις στα τουριστικά γραφεία και οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα είναι ικανοποιητικές, είναι “καλός οιωνός” για μας¨είπε ο κ. Τάσιος για να συμπληρώσει ότι “οι παράγοντες του τουρισμού γνωρίζουν ότι τα Χριστούγεννα ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να σχεδιάσει τις καλοκαιρινές διακοπές, πήγε καλά”.

'Οπως ανέφερε ο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η αγορές της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας παραμένουν σταθερές αξίες του τουρισμού στη χώρα μας.

“Οι προκρατήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική έγιναν από τους παραδοσιακούς πελάτες. Γερμανοί, Βρετανοί και Ρώσοι θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα μας για διακοπές” υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

 

Ε.Μ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana