Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα

πηγή φωτ. Δήμος Θεσσαλονίκης
Τελευταία ενημέρωση: 11:33

 

 Τη Χορωδία Φίλων Βυζαντινού Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σήμερα 23 Δεκεμβρίου στις 11:30 όσοι βρεθούν στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό , Μοναστηρίου 71

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στις 12:00 στους δρόμους της πόλης

Στις 12:00 στην Αγορά Καπάνι: Χορευτική performance: «Γεύσεις» της Δροσιάς Τριαντάκη

Στις 15.00 - Στους δρόμους της πόλης, Θέατρο Δρόμου «Θέλετε ν’ ακούσετε ένα ποίημα;» Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Στις 13.00 - Πλατεία Αρχαίας Αγοράς Δραστηριότητες Ενηλίκων «Ο θησαυρός των Χριστουγέννων» - Από τη θεατρική ομάδα «Ουκ Νουκ»*

 

The Skelters στις 12:00 σήμερα στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης οι Skelters θα παρουσιάσουν κομμάτια από τα δύο albums τους (Explain To Me, Revive) αλλά και εκτελέσεις κομματιών από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Beatles, ο John Lennon, ο Elvis Presley, οι U2, οι Queen, οι Rolling Stones, οι Doors κ.α. σε ένα άκρως ξεσηκωτικό rock ‘n roll show.

 

Στις 12:30 στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας, ΘεσΣΑΞλονίκη ορχήστρα σαξοφώνων

Τα μέλη της “ΘεσΣΑΞλονίκης” αποτελούν μια ανοιχτή κοινότητα “εραστών” του σαξοφώνου κάθε ηλικίας και τεχνικής κατάρτισης και επιδιώκουν να μοιραστούν το αγαθό της τέχνης τους με ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα με όσους –για διάφορους λόγους- δεν έχουν πρόσβαση στους συμβατικούς χώρους συναυλιών.

13.30 - Μουσική από τις «Stringless» (Oh, STRINGLE bells!)

 

Στην πλατεία Αριστοτέλους σήμερα

Γλυκά Χριστούγεννα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 12:00 έως τις 14:00

Ενας πάγκος ζαχαροπλαστικής όπου εμψυχωτές και ζαχαροπλάστες υποδέχονται τους διαβάτες ,τους φιλεύουν, και τους βοηθούν να διακοσμήσουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα από ζαχαροπλαστεία της πόλης. Για κάθε μπισκότο που διακοσμούν, προσφέρουν ένα στο “σάκο του Αγίου Βασίλη” για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Στις 16:00 Κουκλοθέατρο «Το δώρο» Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Στις 17:00 Θέατρο δρόμου «Θέλετε ν’ ακούσετε ένα ποίημα; Ο Σαλός και η Παναγία» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

«Τα Μυστικά του Κήπου» – παιδικά τραγούδια του Νίκου Κυπουργού στις 17:30 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Η εκδήλωση με τίτλο «Τα μυστικά του κήπου» περιλαμβάνει ένα σύνολο από αγαπημένα τραγούδια του γνωστού συνθέτη Νίκου Κυπουργού, από κύκλους όπως η αξεπέραστη «Λιλιπούπολη», «τα μυστικά του κήπου», καθώς και άλλα μεμονωμένα τραγούδια για παιδιά απ’ την μακρά και πλούσια δισκογραφική και δημιουργική πορεία του.

Aerial Arts στις 19:00

Οι μαθητές της σχολής εναέριων τεχνών Aerial Arts σας παρουσιάζουν ένα χριστουγεννιάτικο Aerial Dance show χορεύοντας στα πανιά και στην εναέρια κούνια. Μια μοναδική παράσταση που συναντάμε στο τσιρκο, μπροστά στα μάτια σας!

Υπεύθυνη Προγράμματος: Δήμητρα Ατέση

Χορογραφίες: Σοφία Παύλου, Χριστίνα Σαλαπασίδου

 

Μουσική και χορό υπόσχεται το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης σήμερα στις 19:30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Στις 20:00 Πλατεία Τσιρογιάννη – Λευκός Πύργος,Παύλου Μελά 3 “Τσιγγάνικα Χριστούγεννα” Οι εθελοντές του “Φάρου του κόσμου” σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα και τα παιδιά που φοιτούν στο καλλιτεχνικό λύκειο παρουσιάζουν μια τσιγγάνικη γιορτή που συνδυάζει πρόζα, μουσική και χορό. Η ζωή των τσιγγάνων της Θεσσαλονίκης, η ιστορική τους διαδρομή, τα ήθη και έθιμα που διασώθηκαν μέσα στα εκατοντάδες χρόνια των περιπλανήσεων τους.

Συντελεστές: Δαναη Θεοδώρου (παρουσίαση), Σπύρος Μπάκας (παρουσίαση), Αλέξανδρο Σαγκούρης (φωνή, βιολι, κλαρινο), Στέφανος Καραφυλλίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Μακρής (τουμπερλέκι), Σταύρος Γιοβανης (τουμπερλέκι, κιθάρα), Δαβιδ Καραφυλλίδης (αρμόνιο), Βασίλης Τσακιρης (αρμόνιο), Παρασκευάς Σελίμ Σουκρε (φωνή), Πρόδρομος Μαρτίνης (μπάσο), Δημήτρης Παντελής (τουμπερλέκι), Κωνσταντίνος Λουκατάρης (χορός), κ.α

 

Στο άγαλμα του Βενιζέλου, Πλατεία Αρχαίας Αγοράς

*Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης κρύβει όχι έναν, αλλά πολλούς θησαυρούς. Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε; Από σήμερα, 24, 30 & 31 Δεκεμβρίου 2016

Η θεατρική ομάδα Ουκ Νουκ,παρουσιάζει ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ενηλίκων και στη Θεσσαλονίκη!

Δύο ομάδες θα εξερευνήσουν την πόλη, θα παίξουν, θα δημιουργήσουν, θα ρισκάρουν, θα συντονιστούν, θα λύσουν γρίφους, θα πάρουν αποφάσεις. Κάθε δοκιμασία δίνει το κλειδί για τον επόμενο σταθμό, που θα σας οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό.

Ξεχάστε την πόλη όπως την ξέρατε! Φέτος τα Χριστούγεννα η πόλη γεμίζει μυστικά!

23 & 24, 30 & 31 Δεκεμβρίου 2016

Στο άγαλμα του Βενιζέλου, Πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6943526872


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana