Ένταξη του Νομού Έβρου στην Α' ζώνη για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Nίκος Αρβανιτίδης
Τελευταία ενημέρωση: 09:18

 

Την ένταξη του νομού Έβρου στην Α΄ κλιματική ζώνη, για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Για αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας, με την εν λόγω απόφαση, κάνει λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, υπογραμμίζοντας την απόκλιση των 5-8 βαθμών Κελσίου που παρουσιάζουν οι θερμοκρασίες στο βόρειο και νότιο τμήμα του Νομού καθώς και τις έντονες και συχνές χιονοπτώσεις στον βόρειο Έβρο εξαιτίας των οποίων οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες. Σημειώνεται πως πρακτικά η απόφαση ένταξης του Έβρου στην Α΄, από τη Β΄κλιματική ζώνη στην οποία βρισκόταν, σημαίνει αύξηση της επιδοτούμενης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης (η συνολική ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ανά κύρια κατοικία αυξάνεται από τα 1200 στα 2000 λίτρα για τον άγαμο με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και στα 2.500 από 1500 λίτρα για τους έγγαμους με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί).

 Λ.Π.

Άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet για τo επίδομα θέρμανσης 

Άνοιξε η εφαρμογή στο ΤΑΧΙSnet για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης του επιιδόματος θέρμανσης ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους φορολογούμενους είναι ότι μέσα στο πρώτο τέταρτο οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 4.000. 

Σημειώνεται οτι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως το τέλος του έτους έχουν στη διάθεσή τους προθεσμί 11 ημερών για να υποβάλλουν την αίτησή τους. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 31η Δεκεμβρίου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οκονομικών η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. 

Σε περιπτώσεις αιτήσεων όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις και ελέγχους εφόσον διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης δύναται να καταβάλλεται έως 13 Οκτωβρίου 2017. 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana