Νέα αρχή για το χιονοδρομικό του Φαλακρού

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπ. Γκιριτζιώτης/STR
Τελευταία ενημέρωση: 14:12

 

Περισσότερα από 3.500 άτομα ανηφόρησαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού όρους, για να το επισκεφτούν και να συμμετάσχουν στις τριήμερες εκδηλώσεις που σηματοδότησαν την έναρξη της λειτουργίας του, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, ο κ. Πατακάκης είπε ότι το χιονοδρομικό κέντρο ειχε απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπαίνει σε μια δυναμική τροχιά.

“Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο τριήμερο, γεμάτο μουσική, χορό, διάφορες δραστηριότητες, εκτός από το σκι, όπως ιππασία, τοξοβολία, όλα με δωρεάν συμμετοχή στο πλαίσιο του εορταστικού ανοίγματος του κέντρου”, είπε ο κ.Πατακάκης.

“Ο κόσμος το αγκάλιασε, ειδικά οι νέοι κι εμείς καταφέραμε να ξεπεράσουμε ένα σωρό εμπόδια και δυσκολίες”, πρόσθεσε.

Το χιονοδρομικό κέντρο βελτίωσε τις υποδομές του και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό, για να είναι ασφαλής η πρόσβαση των επισκεπτών ενώ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σχεδίασαν πολύ προσεκτικά την τιμολογιακή πολιτική.

“Το άνοιγμα του κέντρου γίνεται σε μια περίοδο που η πατρίδα μας το έχει πολύ ανάγκη, τόσο οι συμπολίτες μας που αγαπούν το βουνό και αναγκάζονταν να πάνε στη γειτονική Βουλγαρία, όσο και οι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό της περιοχής|, σημείωσε.

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι αυτές τις ημέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία άγγιξε το 95%.

“Συνήθως οι επισκέπτες πλησιάζουν συνολικά στη σεζόν τους 45.000 αλλά φέτος ευελπιστούμε ότι με όλες αυτές τις αλλαγές θα διπλασιαστούν”, τόνισε.

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ακόμη ότι φέτος, μετά από 16 χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο κατάφερε να πάρει άδεια λειτουργίας και πιστοποιημένο σήμα από το υπουργείο Τουρισμού.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το Φαλακρό όρος, όπως είπε ο κ.Πατακάκης: “το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από τη Δράμα, οι δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά είναι δωρεάν και από την κορυφή του διακρίνεται η Σαμοθράκη, το Άγιον Όρος, και η Θάσος”.

Νικόλ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana