Μεγάλο κύμα τουρισμού από τη Ρωσία αναμένεται το 2017

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: 15:44

 

Μεγάλο κύμα τουρισμού από τη Ρωσία αναμένεται το 2017, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" το ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου "Ρώσικο Σπίτι" και σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης. 

"Περιμένουμε μεγάλο κύμα τουρισμού το 2017 γιατί έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα έκδοσης της βίζας. Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι, όσοι το επιθυμούσαν, έχουν πάρει βίζα για πολλά έτη, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει το προξενείο και η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο, από τον Μάιο, να επισκεφτούν την Ελλάδα" τόνισε ο κ. Γκαραμπερίδης. 

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορες επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. "Ο βασικός κλάδος για επενδύσεις είναι ο τουριστικός" είπε και πρόσθεσε: "υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί όπου πηγαίνει ο τουρισμός από τη Ρωσία ακολουθούν και διάφορες οικονομικές επενδύσεις. Αυτό είναι αυτονόητο, αυτό έχει δείξει η εμπειρία της Χαλκιδικής και αυτό προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας".  

Επιπλέον αναφέρθηκε στην έναρξη αεροπορικών πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς τη Χρυσούπολη Καβάλας και επισήμανε ότι, στη Θεσσαλονίκη, αυτές οι πτήσεις υπάρχουν και θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. 

Πέπη Γιούλτση
 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana