"Καθαρές οι παραλίες της Ν. Καλλικράτειας, να κολυμπά άφοβα ο κόσμος"

 

Να κολυμπά άφοβα ο κόσμος στις παραλίες της Καλλικράτειας προτρέπει ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και διαβεβαιώνει τους πολίτες πως οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες.

“Όλες οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες, είναι ελεγμένες και ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το μπάνιο του άφοβα. Είναι πρώτη φορά που βάλαμε και γαλάζιες σημαίες ενώ την προηγούμενη χρονιά κάναμε συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 12 σημεία. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και φέτος για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις γαλάζιες σημαίες” είπε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς στο ραδιόφωνο “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Ο κ Καρράς αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής όπου εκβάλει το ρέμα “Βουγουδάκη”, ύστερα από την ξαφνική νεροποντή στις 8 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας οτι υπήρξε περιστασιακή επιμόλυνση αμέσως μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα η οποία όμως υποχώρησε δύο μέρες αργότερα. Ο δήμαρχος τόνισε ακόμα πως η περιοχή είναι καθαρή από τις 10 Ιουνίου σύμφωνα με δειγματοληπτικούς ελέγχους διαπιστευμένου εργαστηρίου.

“Οποιοδήποτε ρέμα κι αν κατεβάσει νερό στη θάλασσα θα κατεβάσει και άλλα υλικά. Μετά την κακοκαιρία διαπιστώσαμε οργανικούς ρύπους, για 2 ημέρες δεν ήταν επιτρεπτό να κάνει ο κόσμος μπάνιο στη θάλασσα. Κάθε μέρα γίνονταν έλεγχοι από διαπιστευμένο εργαστήριο. Διαβεβαιώνω οτι δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης”

Ο κ. Καρράς υπογράμισε ότι ο Δήμος Προποντίδας έχει κερδίσει 14 γαλάζιες σημαίες. ”Για να μπορέσεις να πάρεις γαλάζιες σημαίες είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους και οι προυποθέσεις για να τις πάρεις είναι πάρα πολύ αυστηρές. Καταφέραμε σε συνεργασία με άλλους δήμους η Χαλκιδική να κατέχει την 3η θέση στην Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες “


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana