Σύσταση Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL
Τελευταία ενημέρωση: 15:39

 

Τομέας Μειονοτικής Εκπαίδευσης συστήνεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ουσιαστικά ρυθμίζει διαδικαστικά μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από το συγκεκριμένο Τμήμα ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 και υλοποιήθηκε το 2011.
"Επί της ουσίας ιδρύεται ένας Τομέας στο Τμήμα και αποκτά ο Τομέας αυτός διοικητική δομή. Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών, οι οποίοι εισάγονται πάντοτε σε Τμήματα, όχι σε τομείς", διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, επιβεβαιώνοντας ότι η σύσταση Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης αποτελεί τη συνέχεια και νομοθετική κατοχύρωση του προγράμματος, το οποίο λειτουργεί από το 2011 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και μέσα από ειδική ρύθμιση διασφαλίζει στους μουσουλμάνους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος τη δυνατότητα επαγγελματικής πρόσβασής τους στα μειονοτικά σχολεία. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος "στα επιλεγόμενα μαθήματα περιλαμβάνονται και αυτά που απευθύνονται στους μουσουλμάνους φοιτητές και φοιτήτριες της μειονότητας της Θράκης που εισάγονται σύμφωνα με εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. (όπως:Φ.151/96717/Β6.Φ.251/123591/Β). Αυτά τα επιλεγόμενα μαθήματα, λειτουργούν ως επιπλέον υποχρεωτικά μαθήματα για τους μουσουλμάνους φοιτητές και φοιτήτριες και αντικαθιστούν ισάριθμα επιλεγόμενα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών".

Σ.Αβραμίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana