Ο Δήμος Παύλου Μελά σε πρόγραμμα για την προώθηση της καινοτομίας

Τελευταία ενημέρωση: 08:56

 

Το Ευρωπαϊκό έργο CONNECTING στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά μαζί με 28 ακόμη εταίρους από όλη την Ευρώπη αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “HORIZON 2020”.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάδειξη της Ευρώπης ως πρωτοπόρου σε θέματα καινοτομίας και υιοθέτησης λύσεων εμπνευσμένων από τη φύση.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα συστήσουν ένα Δίκτυο που θα αποτελείται από πόλεις που διακρίνονται στην καινοτομία και από πόλεις που ακολουθούν και θέλουν να υιοθετήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Όλες οι πόλεις μαζί θα δημιουργήσουν ένα ανοικτό οικοσύστημα, έναν οργανισμό που αλληλεπιδρά και εξελίσσεται.

Μέσα στο οικοσύστημα θα λειτουργεί μια Ακαδημία αποτελούμενη από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την προσαρμογή και μεταφορά αποτελεσματικών καινοτόμων πρακτικών σε όσες πόλεις θέλουν να τις ακολουθήσουν.

Η διάρκεια του έργου είναι 5 χρόνια και συντονίζεται από το πανεπιστήμιο TRINITY COLLEGE του Δουβλίνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 11.000.000 €, ενώ η χρηματοδότηση του Δήμου Παύλου Μελά στα πλαίσια του έργου ανέρχεται περίπου στις 215.000 €.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana