Από τα έδρανα του ΑΠΘ στο πρώτο μονοθέσιο «made in Thessaloniki»

Τελευταία ενημέρωση: 16:41

 

«Το καλοκαίρι του 2006 μια παρέα φιλόδοξων και δημιουργικών φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα μπορούσε να κάνει πραγματικότητα όσα είχαν διαβάσει στα βιβλία. Κατόρθωσε να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να συναρμολογήσει και να δοκιμάσει στην πίστα ένα αγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο συμβάδιζε με τους κανονισμούς της FSAE (Formula Society of Αutomotive Εngineers). Αυτό ήταν το πρώτο όχημα κατασκευασμένο από φοιτητές στη Θεσσαλονίκη». Από τη στιγμή αυτή, όπως την περιγράφουν παραπάνω μέλη της φοιτητικής ομάδας ART (Aristotle Racing Team), πέρασαν δέκα χρόνια.

   Η ομάδα ART, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο με νέους φοιτητές, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες στην πίστα του Fiorano στην Ιταλία και μέχρι σήμερα μετρά δεκάδες επιτυχημένες συμμετοχές σε αγώνες και βραβεία. Το ερχόμενο Σάββατο (19:30, αποθήκες Γ' και Δ' ΟΛΘ) καλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης να γιορτάσει μαζί της τα δέκατα γενέθλιά της, σε ένα μεγάλο πάρτι με τίτλο «10 years ART».

   «Είναι η πρώτη εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα που διοργανώνουμε, στην οποία θα εκτίθενται μαζί και τα πέντε μονοθέσια που έχει κατασκευάσει η ομάδα. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί λεύκωμα και έκθεση φωτογραφίας με τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας της ART, στο πέρασμα των 10 χρόνων ιστορίας της. Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, που θα κλείσει με την επίσημη πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ που δημιουργήσαμε, με συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και πλάνα από την προετοιμασία και συμμετοχή της ομάδας σε αγώνες», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης φοιτητής, Γιώργος Παπαροιδάμης και προσέθεσε: «Αξίζει τον κόπο να έλθει κανείς να γνωρίσει την ART, να μάθει συνολικά την ιστορία της, να γνωρίσει παλιά και νέα μέλη της και να δει τα πέντε μονοθέσια. Είναι, άλλωστε, και μία ευκαιρία να τιμήσουμε τους καθηγητές μας, τους ακαδημαϊκά υπεύθυνους της ομάδας, τον μηχανουργό, το Πανεπιστήμιο, την Κοσμητεία, το Τμήμα, τους χορηγούς, όλους όσοι μας βοήθησαν την δεκαετία που πέρασε και είναι κομμάτι της ιστορίας της ομάδας».


Το πλήρες τηλεγράφημα της Σμ. Αβραμίδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana