Με καλούς οιωνούς ξεκινά η συνεργασία ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ και δήμου Λάρισας για την Agrothessaly

 

    Για την "ανέφελη" συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, η "τεχνογνωσία της οποίας θα συνδράμει σημαντικά στη μεγένθυνση της επιτυχούς πορείας της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης "Agrothessaly", μίλησε ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, στη διάρκεια σημερινού γεύματος, που δόθηκε με αφορμή τη στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών.     


    "Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συμπορευτούμε για έναν πολυετή γάμο" είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ανέφερε ότι η Agrothessaly είναι μια σημαντική περιφερειακή έκθεση. "Μας τιμά η συνεργασία" πρόσθεσε. 
    

Ο δήμος της Λάρισας, προκειμένου να στηρίξει τον εμπορικό θεσμό της Agrothessaly, που μετρά 20 χρόνια ζωής και 10 διοργανώσεις, αποφάσισε να επενδύσει ποσό ύψους 400.000-500.000 ευρώ, ώστε να βελτιώσει τους δημοτικούς εκθεσιακούς χώρους, στη περιοχή της Νεάπολης. 
    '

Αλλωστε, όπως είπε ο ίδιος, ο αγροδιατροφικός τομέας στην περιοχή αποτελεί το 50% της οικονομίας του νομού, ενώ εκκρηκτικά αυξάνεται ο τομέας των υπηρεσιών, που έχει ποσοστό περίπου 30%, ίσως και μέχρι 40% της τοπικής οικονομίας, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στη μεταποίηση, που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.
  

 Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε ότι η Agrothessaly, που το 2017 θα πραγματοποιηθεί 9-12 Μαρτίου, θα διοργανώνεται ανά διετία, εναλλάξ με την Agrotica.
  

 Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τοπικής κι Αγροτικής Οικονομίας, Παναγιώτης Νταής, υπογράμμισε ότι στόχος για τη διοργάνωση της Agrothessaly το 2017 είναι η προσέλκυση διπλάσιου αριθμού εκθετών και επισκεπτών, έναντι της φετινής, στην οποία συμμετείχαν 68 εκθέτες και την επισκέφθηκαν πάνω από 10.000 άτομα.

Έλενα Αλεξιάδου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana