Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των φερτών υλικών από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Περαίας, τους Ν. Επιβάτες, τον Μπαχτσέ και την Α. Τριάδα

Αυτοκίνητο και αντικείμενα έχουν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής μέχρι την παραλία, στην Αγία Τριάδα Δήμου Θερμαϊκού, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016. Σοβαρά προβλήματα και πολλές καταστροφές στην Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

    Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των φερτών υλικών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Περαίας, τους Νέους Επιβάτες, τον Μπαχτσέ και την Αγία Τριάδα, ενώ ακολουθεί η απομάκρυνση των υλικών αυτών από τις περιοχές της Επανομής και από διάφορα άλλα σημεία όπως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής. 
    

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, διατύπωσε ερωτήματα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν έγινε διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση, αν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση των χώρων προσωρινής εναπόθεσης και με ποιο τιμολόγιο θα καθοριστεί η δαπάνη μετά το τέλος των εργασιών. 
  

Εκτίμησε δε ότι έπρεπε να έχει οριστεί νωρίτερα η τιμή ανά τόνο για τη μεταφορά και τη διαχείριση των φερτών υλικών και ότι με τη νομοθεσία που υπάρχει θα μπορούσε να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός μέσα σε 15 μέρες. 

Από την πλευρά της, η κ. Πατουλίδου διευκρίνισε ότι μετά τις πλημμύρες στην περιοχή του Θερμαϊκού και την κήρυξή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπρεπε να υπάρξουν ταχύτατες παρεμβάσεις, ενώ οι διαδικασίες του διαγωνισμού διαρκούν πέντε με έξι μήνες. 

Π.Γ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana