Καταστροφές σιτηρών στον Χορτιάτη

φωτ. από Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

 

Kαταστροφές σε καλλιέργειες δημητριακών στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή του περασμένου Σαββάτου.

 

Σύμφωνα με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη ,σημαντικές ζημιές από το καλοκαιρινό μπουρίνι υπέστησαν περίπου 1000 στρέμματα σιτηρών σε αγροτικούς δρόμους και στη συμμαχική οδό Αρδαμερίου-Χορτιάτη.

 

Στο πλαίσιο της καταγραφής και προκειμένου να αποζημιωθούν για τις καταστροφές ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη καλεί τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες τους να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη.

 

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Δ.Ε. Χορτιάτη, Ιωάννης Ντίτσιος :«Οι δρόμοι και τα χωράφια πλημμύρισαν. Στη διάρκεια της νεροποντής ενημερωθήκαμε από τον ΟΑΣΘ για μεταφορά φερτών υλικών λόγω μεγάλου όγκου νερού στη λεωφόρο Παπανικολάου από την περιοχή του νοσοκομείου μέχρι τη διασταύρωση του Χορτιάτη, καθώς επίσης και στην περιφερειακή οδό προς τον Άγιο Βασίλειο. Κινηθήκαμε γρήγορα ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία σε όλα τα σημεία».

 

 

Ζημιές έχει υποστεί και μία παλιά γέφυρα στην αγροτική περιοχή Χορτιάτη προς Αρδαμέρι, ενώ συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών στα πιο δύσβατα σημεία και ρέματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana