Αιτήσεις για το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών στο ΠΑΜΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: 10:34

 

Το πρώτο ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο και Πληροφορική» θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Οι αιτήσεις συμμετοχής αρχίζουν από σήμερα, 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2016.

 Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Νομικής ή Πληροφορικής στο Α΄ εξάμηνο (ανάλογα με την επιστημονική προέλευση κάθε φοιτητή), ενώ στο Β΄ εξάμηνο αναλύονται σύγχρονα διεπιστημονικά θέματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ηλεκτρονική εγκληματικότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα, η ασφάλεια (τεχνολογική και νομική), η ψηφιακή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η οικονομική διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα πληροφοριακά συστήματα σε διάφορους τομείς, η δικαιομετρία, οι τηλεπικοινωνίες και τα συναφή νομικά θέματα.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του προγράμματος, «δεδομένου ότι η Πληροφορική έχει διεισδύσει σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ιδιωτικής και δημόσιας, η εμβριθής γνώση του νομικού πλαισίου μέσα στο οποίο αυτή πρέπει να λειτουργεί και να εξελίσσεται αποτελεί πολύ χρήσιμη επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση».

Η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων αναρτάται στις ιστοσελίδες www.itlaw.uom.gr και www.uom.gr (Μεταπτυχιακά/ Διαπανεπιστημιακά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του μεταπτυχιακού στα τηλ. 2310-891.654 και 2310-891.734, ή στο ηλ. ταχ.: mli@uom.gr

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana