Τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς προσφέρει το ΕΒΕΘ

Τελευταία ενημέρωση: 09:36

 

Καινούργια υπηρεσία, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς, ενεργοποίησε για τις επιχειρήσεις-μέλη του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), καταργώντας την ανάγκη χρήσης ειδικής συσκευής (USB Token) και επιτρέποντας την επικύρωση των εγγράφων από οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος. Ο κάτοχος ψηφιακής υπογραφής του συγκεκριμένου τύπου μπορεί να υπογράφει ηλεκτρονικά ένα ψηφιακό έγγραφο, από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έξυπνο κινητό ή tablet, που έχει διαδικτυακή πρόσβαση, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού.


Η ψηφιακή υπογραφή εξασφαλίζει την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, δηλαδή προστατεύει την αυθεντικότητα και την ακεραιότητά του. Επίσης, σε συνδυασμό με τη χρονοσήμανση εξασφαλίζει επιπλέον τη μη αποποίηση ευθύνης του υπογράφοντος. Η ψηφιακή υπογραφή επιτρέπει στον παραλήπτη ενός εγγράφου να επαληθεύσει την ταυτότητα του υπογράφοντος (αυθεντικοποίηση) και να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενό του δεν έχει παραποιηθεί (ακεραιότητα). 'Επειτα από την υπογραφή η οποιαδήποτε αλλαγή στο ηλεκτρονικό έγγραφο ακυρώνεται, προστατεύοντάς το από αλλοίωση ή και πλαστογραφία. Επίσης με την εκτύπωση του εγγράφου καταργείται η ψηφιακή υπογραφή, αφού μετατρέπεται η ηλεκτρονική του υπόσταση, σε υλική.


Εξάλλου, το ΕΒΕΘ δημιούργησε ειδική «Ψηφιακή Γωνιά» (DIGITAL CORNER), στην αίθουσα συναλλαγών στο ισόγειο του κτηρίου του, με εκπαιδευμένο προσωπικό που συνδράμει κάθε επιχείρηση-μέλος, στην απόκτηση και χρήση της άυλης ψηφιακής υπογραφής. Το ΕΒΕΘ διευκρινίζει ότι οι ψηφιακές υπογραφές εκδίδονται μόνο για τους νόμιμους εκπροσώπους των επιχειρήσεων – μελών του. Επίσης γνωστοποιεί ότι οι συνδρομές όλων των επιχειρήσεων – μελών, που νόμιμα εκπροσωπεί ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να είναι τακτοποιημένες μέχρι και το τρέχον έτος. Τα ενδιαφερόμενα μέλη του ΕΒΕΘ μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το τμήμα Μητρώου του επιμελητηρίου για περαιτέρω πληροφορίες._


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana