Eπίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά

Τελευταία ενημέρωση: 23:14

 

Εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, του νομού Πέλλας, και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, ενώ πρότεινε τη λύση της εθνικής συνεννόησης με μια άλλη κυβέρνηση.


"Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα ήταν επιταγές χωρίς αντίκρυσμα. Τα Μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και  νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν", είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Οι πολίτες συνθλίβονται. Το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έμεινε στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Τα έδωσε όλα. Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων . Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε  τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια".


"Οι λέξεις αναξιοπιστία, αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα και αλαζονεία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας. Δεν δίστασαν και παρά τις δικές τους δήθεν «δεσμεύσεις» να περάσουν στο ελεγχόμενο από την Τρόικα Υπερταμείο την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό. Όσον αφορά τους αγρότες νοιώθουμε τον ίδιο θυμό με αυτούς που βιώνουν τώρα στο πετσί τους  ότι η  «ηρωική διαπραγμάτευση»  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τους κοστίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ", επισήμανε και συνέχισε: "Μαζικοποιούν τη φτώχεια κι αυτό το λένε αριστερή πολιτική. Καταπιάνονται με ό,τι ακόμα αποδίδει και το καταστρέφουν. Κι αυτό το λένε δίκαιη ανάπτυξη. Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε πατριωτισμό. Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε ανθρωπισμό. Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση. Μ' αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική. Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης".
Παράλληλα η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι "η λύση δεν είναι η  συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει  η Νέα Δημοκρατία". "Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.Δεν αντέχει η χώρα άλλο γύρο ψευδαισθήσεων. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό  πρόσημό της. Η ΝΔ παραμένει  μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή  Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για  κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή  και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας,  για έξοδο από την κρίση. 'Αλλωστε, όσοι έχουν μάτια βλέπουν. Αντικειμενικά, αυτοί οι δύο πόλοι,  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,  αλληλο- τροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Είναι τελικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. λαϊκισμός και ανευθυνότητα.Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο υφεσιακές δυνάμεις κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη", παρατήρησε.

Ν. Ρούμπος

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana