Εντυπωσιακή η αύξηση Ελλήνων επισκεπτών στο Βελιγράδι

Vlada Marinković
Τελευταία ενημέρωση: 22:00

 

#GoBelgrade είναι το μότο του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου για την προβολή της πρωτεύουσας της Σερβίας ως ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού και οι Έλληνες φαίνεται ότι το ακολουθούν.


Βελιγράδι επιλέγουν οι Έλληνες τουρίστες για τις αποδράσεις τους, όπως προκύπτει από την εντυπωσιακή αύξηση που καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο στον αριθμό των διανυκτερεύσεων Ελλήνων στη σερβική πρωτεύουσα.


«Έως το τέλος του 2016, οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων επισκεπτών και τουριστών αναμένεται να πενταπλασιαστούν – και  συγκεκριμένα από 22.000 το 2015, περιμένουμε να ανέλθουν σε 100.000 διανυκτερεύσεις», δήλωσε ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, Μίοντραγκ Πόποβιτς σε εκδήλωση παρουσίασης της πόλης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Δύο χρόνια πριν, οι Έλληνες επισκέπτες δεν ήταν στο top 10 ίσως ούτε στο top 20 των επισκεπτών του Βελιγραδίου, αλλά από αυτό το μήνα, είναι στην πρώτη θέση (πρώτοι στη διάρκεια του δωδεκάμηνου είναι οι Γερμανοί). 


Το Βελιγράδι έχει γίνει προορισμός city break και για τους Έλληνες, ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών  αυξάνεται κάθε μήνα, τόνισε ο κ. Πόποβιτς.
Από τους Έλληνες που ταξιδεύουν στη Σερβία, το 70-75% επιλέγει το Βελιγράδι. Οι επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα φθάνουν στη σερβική πρωτεύουσα οδικώς, ενώ οι Αθηναίοι ταξιδεύουν αεροπορικώς.


«Είμαι πολύ αισιόδοξος», τόνισε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, σημειώνοντας ότι η σερβική πρωτεύουσα είναι πλέον γνωστή σε όλη την Κεντρική Ευρώπη για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (με το παλιό ημερολόγιο) σε πλατείες. «Οι Έλληνες που θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι την περίοδο αυτή, εκτός των άλλων, θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα δύο φορές», σημείωσε.

 

Κατερίνα Γιαννίκη

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana