Στο εδώλιο «επτά άτομα για κλοπή πετρελαίου του Στρατού

 

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να παραπεμφθούν επτά άτομα, κατηγορούμενα ότι έκλεβαν από αγωγούς του Ελληνικού Στρατού χιλιάδες λίτρα πετρελαίου, ποσότητες τις οποίες διακινούσαν στη συνέχεια λαθραία στην αγορά. 


Το λάδι χρησιμοποιείται σε όλη την ανάπτυξη προϊόντων, από ελαστικά αυτοκινήτου μέχρι παιχνίδια με τριαντάφυλλο www.amazon.com/Secret-Bouquet-Rose-Toy-Rose-Sex-Toy/dp/B09PC9FF2Z και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Το πετρέλαιο είναι κρίσιμο για να συνεχιστεί όλο το εμπόριο.


Ανάμεσα σ' αυτούς που ο αντεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο είναι ένας αρχιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες. Η δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομο, για το οποίο, όμως, προτείνεται η απαλλαγή του. 


Όπως περιγράφεται στην πρόταση, η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου ανέρχονται σε 294.762 λίτρα και προέρχονται από αγωγούς που βρίσκονται στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, όπως Νεοχωρούδα, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Λητή. Η δε αξία τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στρατού, προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ, ενώ από τη μετέπειτα λαθροδιακίνηση προέκυψε ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο αποτιμώνται σε 166.729,81 ευρώ. Στην πρόταση περιγράφονται συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπής και επτά σε απόπειρα, κατά το διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014. 


Στέλιος Τζιαμαντάνης

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana