ΟΑΣΘ: Αποζημίωση κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών

Τελευταία ενημέρωση: 09:55

 

Την αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, λόγω της 12ήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό. Θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι καρτών, ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016, για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας, ή επίσχεσης εργασίας από τους εργαζομένους του οργανισμού, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών θα αποζημιωθούν με το 1/30 της αξίας της κάρτας για κάθε ημέρα απεργίας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατόχου μηνιαίας κάρτας, που κοστίζει 30 ευρώ και 12 ημερών απεργίας στη διάρκεια αυτού του μήνα (όπως συνέβη τον τρέχοντα μήνα), ο κάτοχος θα μπορέσει να αγοράσει τη νέα κάρτα με 12 ευρώ λιγότερα, ή να εισπράξει το αντίτιμο της αποζημίωσης, δηλαδή τα 12 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη αγοράσει νέα κάρτα στην κανονική τιμή. Ανάλογα, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετησίων καρτών. 

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι μόνο οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παράδοσή τους στα εκδοτήρια του Οργανισμού. Για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης γίνονται δεκτά μόνο τα πρωτότυπα στελέχη των εκάστοτε καρτών. Τα ποσοστά αποζημίωσης επί της αξίας των προμηθευόμενων καρτών ορίζονται ως εξής:μηνιαία στο 1/30, τριμηνιαία 1/90, εξαμηνιαία 1/180 και ετήσια 1/360, ενώ τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


 

Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών


 

Tροποποιήσεις θα ισχύσουν στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ 56, 64 και 38. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, κατά τη διάρκεια εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων «Σταθμός Μετρό Δημοκρατίας και Διακλάδωση προς Σταυρούπολη – Μελέτη Εφαρμογής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Φάσης Ζ2΄»οι τροποποιήσεις στη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες διέρχονται από τη ζώνη επιρροής του έργου, είναι οι εξής:

 

Λεωφορειακές γραμμές 56 και 64

 

Διαδρομή μετάβασης (από το Ν.Σ.Σ.):

Οι λεωφορειακές γραμμές 56 και 64 θα εκκινούν από τον Τ.Σ. Ν.Σ.Σ. και θα ακολουθούν τη διαδρομή Μοναστηρίου, Μ. Καλού, Στ. Δραγουμάνου, Λαγκαδά.

Η στάση «ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΥ» (Γ-05/014) επί της Μ. Καλού εντάσσεται στη λειτουργία των γραμμών.

Οι στάσεις «ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Γ-05/008) επί της οδού Λαγκαδά και η προσωρινή στάση «ΖΩΓΡΑΦΟΥ» (Γ-05/017 Φ) επί της Μοναστηρίου δεν θα εξυπηρετούνται.

Διαδρομή επιστροφής (προς το (Ν.Σ.Σ.):

Η διαδρομή επιστροφής δεν επηρεάζεται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Λεωφορειακή γραμμή 38

 

Διαδρομή μετάβασης (από τη Μαργαροπούλου):

Η λεωφορειακή γραμμή 38 θα ακολουθεί τη διαδρομή Μαργαροπούλου, Μιχαήλ Καλού, Στ. Δραγουμάνου, Λαγκαδά.

Οι στάσεις «ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Γ-05/008) επί της οδού Λαγκαδά, η προσωρινή στάση «ΖΩΓΡΑΦΟΥ» (Γ-05/017 Φ) επί της Μοναστηρίου και η στάση «ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΥ» (Γ-05/013) επί της Μιχαήλ Καλού δεν θα εξυπηρετούνται.

Διαδρομή επιστροφής (προς το (Ν.Σ.Σ.):

Η διαδρομή επιστροφής δεν επηρεάζεται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana