Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης του "Μακεδονία Παλάς"

Τελευταία ενημέρωση: 18:31

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου ανακαίνισης του εσωτερικού του ιστορικού ξενοδοχείου "Makedonia Palace" στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει πλέον τρεις ανακαινισμένους ορόφους και συγκεκριμένα τον έκτο, έβδομο και όγδοο. Η δεύτερη και τελική φάση του προγράμματος ανακαίνισης, το οποίο τιτλοφορείται REMAKE, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο (έως τότε δεν θα γίνουν άλλες εργασίες), ενώ το σύνολο του πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016, οπότε και θα κλείσει επί τετράμηνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στους κοινόχρηστους χώρους. 

Η επένδυση για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 12,4 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, στον χώρο της ανακαίνισης ξενοδοχείου. Το επενδυτικό πρόγραμμα, με το οποίο αλλάζει ριζικά το εσωτερικό τής ξενοδοχειακής μονάδας, υλοποιεί ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε προ ετών το ξενοδοχείο με μακροχρόνια μίσθωση από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ (με την υποχρέωση να επενδύσει το ποσόν των 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή του). 
Πρόκειται για την πρώτη ριζική αναμόρφωση του ξενοδοχείου που σχεδίασε το περίφημο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στα 44 χρόνια λειτουργίας του (η πρώτη οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1966 και τα εγκαίνια έγιναν το 1972). Η επένδυση που θα απαιτήσει η ριζική ανακαίνιση, εκτιμάται ότι θα αποσβεστεί εντός επταετίας, όπως είχε γνωστοποιηθεί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του. 

Η δεύτερη φάση του έργου, η οποία όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση των ορόφων που απομένουν (από τον πρώτο έως τον πέμπτο), των υπόλοιπων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς επίσης και όλων των εξωτερικών όψεων του ξενοδοχείου. Οι πλέον αισθητές αλλαγές αφορούν τον χώρο της ρεσεψιόν και του κεντρικού εστιατορίου-μπαρ, που πλέον μετακινούνται προς την παραλία καθώς επίσης και ενός νέου χώρου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου. Το εστιατόριο - μπαρ θα προσφέρει πλέον θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, δημιουργούνται αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων, ένα ballroom 900 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ), λειτουργικό συνεδριακό κέντρο 2.000 τετραγωνικών και spa center 450 τ.μ.

Αλ.Γ

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana