Οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ ζήτησε ο Απ.Τζιτζικώστας

Τελευταία ενημέρωση: 20:02

 

Οριστική λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναληφθεί η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ τις επόμενες μέρες, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM» επισήμανε ότι χτες δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα και πρόσθεσε: “μπορεί τελικά να καταβλήθηκε η μισθοδοσία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όμως σε αυτό συνέβαλε και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΠΕΔΚΜ, οι Δήμοι και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης”.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη να καθίσουν άμεσα σε ένα τραπέζι ο ΟΑΣΘ και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να βρουν κοινό τόπο και ανέφερε ότι μπορεί να καταβλήθηκε ένας μισθός από το υπουργείο, όμως αν άμεσα δεν καταβληθούν στον ΟΑΣΘ και τα υπόλοιπα χρήματα που αναγνωρίζει ως χρέος η κυβέρνηση, θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα και μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες. 

“Ως Περιφέρεια προτείνουμε το χρηματικό ποσό που αναγνωρίζει η κυβέρνηση να το στείλει στον ΟΑΣΘ άμεσα, για να γίνει αποπληρωμή του δεύτερου μισθού που οφείλεται στους εργαζόμενους, διότι σε λίγες μέρες θα οφείλεται και πάλι μισθοδοσία δύο μηνών. Ζητώ να επικεντρωθούν όλοι στην επίλυση του ζητήματος, για να μην ξαναγίνει επίσχεση εργασίας. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος. Να μην ξαναζήσουν αυτή την ασφυξία οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Και αφού υπάρξει επίλυση του ζητήματος και συμβιβασμός, μια κοινή συνιστώσα μεταξύ του ΟΑΣΘ και του αρμόδιου υπουργείου που έχει και την ευθύνη, τότε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης όλοι οι τοπικοί φορείς με την κυβέρνηση και τον ΟΑΣΘ», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει ένα πλαίσιο δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα, που θα έχει υπό την ‘ομπρέλα’ του όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Π.Γ.

Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, που οδήγησαν στη λήξη της 12ήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εντάξει”. «Οι εξελίξεις με τον ΟΑΣΘ, που οδήγησαν στην 'απελευθέρωση' ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, οι οποίοι ουσιαστικά ήταν όμηροι, μας ικανοποιούν, αλλά και μας δικαιώνουν» σημείωσε ο κ.Καλαφάτης, ο οποίος διατύπωσε και μια απορία: "Αφού η λύση υπήρχε, για ποιον λόγο δεν εφαρμόστηκε δέκα ημέρες νωρίτερα, για να γλιτώσουν οι κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης, μια αφάνταστη ταλαιπωρία;”.
    Ο κ.Καλαφάτης, σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει πως “δηλώνουμε παρόντες για να ασκήσουμε πίεση, όπως και τώρα, και στο μέλλον αν χρειαστεί, ώστε να μην φθάσουμε πάλι σε παρόμοιες καταστάσεις -θυμίζω την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ σε ανύποπτο, πολιτικά, χρόνο στις 5 Αυγούστου, τις επαφές με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό το πρωί της ίδιας ημέρας που δόθηκε η λύση”.
Α.Κ.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana