Στην οικονομική ενδυνάμωση γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας στοχεύει το έργο WE GO!”

 

Στην οικονομική ενδυνάμωση γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα καταφύγια και τα κέντρα όπου φιλοξενούνται πολλές από αυτές, στοχεύει το έργο με τίτλο “WE GO!”, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Rights, Equality and Citizenship Programme of the European Union” και εμπλέκει 15 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρος, Σουηδία, Βουλγαρία).

Το έργο παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ). Σήμερα, μία στις τέσσερις γυναίκες υπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, ότι έχει πέσει θύμα σωματικής ή ψυχολογικής βίας από τον ερωτικό της σύντροφο στη διάρκεια της ζωής της. Στο πλευρά αυτών ακριβώς των γυναικών θέλει να σταθεί το “WE GO!”, με στόχο τα καταφύγια και τα Κέντρα κατά της Βίας των Γυναικών να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, προσφέροντας τους τη διέξοδο που χρειάζονται για να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά.

Επίσης, το έργο εκτιμάται ότι θα βελτιώσει τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών των καταφυγίων και των κέντρων, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τον προσδιορισμό και τη διάδοση καλών πρακτικών. Επιπροσθέτως, χάρη στις καινοτόμες μεθοδολογίες και τα προγράμματα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της διετίας του έργου, θα βελτιωθεί η δυνατότητα των καταφυγίων και των Κέντρων κατά της Βίας των Γυναικών να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες των γυναικών θυμάτων βίας.

Αλ.Γούτα

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana