Τα λεωφορεία ξανά στους δρόμους της Θεσ/νίκης-αποζημιώσεις σε κατόχους καρτών

Τελευταία ενημέρωση: 15:24

 

Έλυσαν χειρόφρενο και “έπιασαν” τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες, τα αστικά λεωφορεία βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αναστολή της επίσχεσης εργασίας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης. "Βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα" και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά και προειδοποίησε ότι "αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις".

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα, βάζοντας τα λεφτά σε "ασφαλή" λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: "πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού".

Ανακουφισμένος από την εξέλιξη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης και τόνισε: "εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών απο τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών".

Έλενα Αλεξιάδου

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει πως θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών, για κάθε μία, από τις 12 συνολικά ημέρες της επίσχεσης εργασίας     

Την αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου), ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, λόγω της 12ήμερης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι καρτών, ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016, για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας, ή επίσχεσης εργασίας από τους εργαζομένους του οργανισμού, προκειμένου να μην υποστούν οποιαδήποτε ζημία.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ τονίζεται ότι η αποζημίωση θα χορηγείται κατά την προμήθεια της επόμενης κάρτας απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) από τους δικαιούχους, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση και παράδοση στα εκδοτήρια του οργανισμού της αντίστοιχής, ή των αντίστοιχωνκαρτών, των μηνών Μαΐου, Ιουλίου,Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016.

Οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών θα αποζημιωθούν με το 1/30 της αξίας της κάρτας για κάθε ημέρα απεργίας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατόχου μηνιαίας κάρτας, που κοστίζει 30 ευρώ και 12 ημερών απεργίας στη διάρκεια αυτού του μήνα (όπως συνέβη τον τρέχοντα μήνα), ο κάτοχος θα μπορέσει να αγοράσει τη νέα κάρτα με 12 ευρώ λιγότερα, ή να εισπράξει το αντίτιμο της αποζημίωσης, δηλαδή τα 12 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη αγοράσει νέα κάρτα στην κανονική τιμή. Ανάλογα, θα αποζημιωθούν οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετησίων καρτών. 

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι μόνο οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών (παντός τύπου) ισχύος μηνών Μαΐου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγησή της είναι η παράδοσή τους στα εκδοτήρια του Οργανισμού. Για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης γίνονται δεκτά μόνο τα πρωτότυπα στελέχη των εκάστοτε καρτών. Τα ποσοστά αποζημίωσης επί της αξίας των προμηθευόμενων καρτών ορίζονται ως εξής:μηνιαία στο 1/30, τριμηνιαία 1/90, εξαμηνιαία 1/180 και ετήσια 1/360, ενώ τα εκδοτήρια θα είναι ανοιχτά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (1 και 2 Οκτωβρίου), με το παρακάτω ωράριο λειτουργίας:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016
*Εκδοτήριο Πλατεία Ελευθερίας από 08:00 έως 16:00
*Εκδοτήριο Πλατεία Αριστοτέλους από 09:00 έως 17:00
*Εκδοτήριο ΙΚΕΑ από 09:30 έως 17:30
*Εκδοτήριο ΚΤΕΛ Μακεδονία από 08:00 έως 15:45
*Εκδοτήριο Αεροδρομίου από 06:05 έως 21:15

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
*Εκδοτήριο Πλατεία Ελευθερίας από 08:00 έως 15:45
*Εκδοτήριο Πλατεία Αριστοτέλους από 09:20 έως 17:00
*Εκδοτήριο ΙΚΕΑ από 09:30 έως 17:15
*Εκδοτήριο ΚΤΕΛ Μακεδονία από 08:00 έως 15:45
*Εκδοτήριο Αεροδρομίου από 06:05 έως 21:15


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana