Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν για τον ΟΑΣΘ Τζιτζικώστας και Μπουτάρης

Τελευταία ενημέρωση: 21:18

 

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αν μέχρι αύριο δεν λυθούν τα "χειρόφρενα" των αστικών λεωφορείων. Αυτό δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και τις επαφές που είχε για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα κινηθεί νομικά σε συνεννόηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: "δυστυχώς, όπως έγινε και με την περίπτωση της Ειδομένης, όταν αναγκάστηκα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να τελειώνει αυτή η τραγωδία -και τελείωσε-, μας αναγκάζουν να φτάσουμε και πάλι σε ένα σημείο όπου η μόνη λύση μας είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αντί να λύνουμε τα θέματα πολιτικά. Εφόσον το πρόβλημα δεν λυθεί μέχρι αύριο θα κινηθούμε αμέσως νομικά. Ζητώ από όλους τους φορείς της πόλης, κι όχι μόνο από το Δήμο, να έρθουν να περπατήσουμε μαζί αυτό το δρόμο, επειδή αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Για τις κινήσεις που έκανε επισήμανε: "ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο προσπαθειών. Συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και του ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η καταβολή τουλάχιστον των περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι μέρος των χρεών προς τον ΟΑΣΘ, που αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Ο ΟΑΣΘ με τη σειρά του αμέσως μόλις λάβει αυτά τα χρήματα, οφείλει να τα μεταφέρει στους εργαζόμενους και να λυθούν τα ‘χειρόφρενα'. Ζήτησα επίσης, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους για την καταβολή των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή η κατάσταση που βιώνει επί δέκα μέρες η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί και να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Η Θεσσαλονίκη είναι δέκα ημέρες χωρίς αστική συγκοινωνία και η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της».

Mήνυμα Γ. Μπουτάρη προς τον υπουργό Μεταφορών

 

Μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους, έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

    «Ζητάμε από τον κ. Σπίρτζη την άμεση καταβολή της υποχρέωσης για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Δεν μπορεί ο υπουργός να αγνοεί αυτή την υποχρέωση και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ένα εκατ. κόσμο στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο δήμος θα κινηθεί νομικά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

    Επίσης, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, στη δική του τοποθέτηση υπογράμμισε πως αύριο το μεσημέρι οι βουλευτές της ΝΔ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν στη Βουλή με τον υπουργό κ.Σπίρτζη, από τον οποίο θα ζητήσουν να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΟΑΣΘ. 

 

Π. Γιούλτση, Αν. Καρυπίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana