Απάντηση της διοίκησης του Θεαγενείου σε καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταία ενημέρωση: 18:27

 

Θλιβερή  και απαξιωτική για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων χαρακτήρισε ο διοικητής του Θεαγένειου, Θεόδωρος Ρεβενάκης, την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ περί διάλυσης των αντικαρκινικών νοσοκομείων και κινδύνου θανάτου των καρκινοπαθών.

Ο κ. Ρεβενάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχτηκε ότι δεν είναι όλα ρόδινα και ότι υπάρχουν ελλείψεις, επισήμανε όμως ότι «μετά από πολύ καιρό φαίνεται φως στο τούνελ» καθώς γίνονται προσλήψεις και κανένας ανασφάλιστος δεν στερείται περίθαλψης. «Το προσωπικό του Θεαγενείου καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια και κρατάει το σύστημα ζωντανό και από τους ασθενείς δεν ακούω κανένα παράπονο. Αν πάτε στον 9ο όροφο θα δείτε 120 ασθενείς να περιμένουν για χημειοθεραπεία χωρίς να διαμαρτύρονται» δήλωσε ο κ. Ρεβενάκης και πρόσθεσε ότι η ΠΟΕΔΗΝ με τις καταγγελίες της δείχνει ότι δεν σέβεται τους ανθρώπους που εκπροσωπεί και ότι δημιουργεί στους πολίτες που δεν γνωρίζουν, την εντύπωση ότι αν απευθυνθούν σε δημόσιο νοσοκομείο θα πεθάνουν και ότι γι’ αυτό πρέπει να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη εβδομάδα, είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι στο Θεαγένειο δεν λειτουργεί το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα (κοβάλτιο), ότι η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες είναι 1,5 μήνας, οι γραμμικοί επιταχυντές είναι παλαιού τύπου, δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, είναι χαλασμένο το μηχάνημα της βραχυθεραπείας, τα ραντεβού για υπερήχους κλείνονται για μετά από δύο χρόνια, το PET scan δεν λειτουργεί, καταργήθηκε η γναθοχειρουργική κλινική και το ερευνητικό τμήμα, λόγω υποχρηματοδότησης το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν μπορεί να προμηθευτεί φάρμακα και αναγκάζονται να τα προμηθεύονται οι ασθενείς από εξωτερικά φαρμακεία, από το Τμήμα Πρόληψης έχει κλείσει το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο και υπολειτουργεί η Γυναικολογική Κλινική, ενώ το Τμήμα Μαστού λειτουργεί τρεις μέρες την εβδομάδα, αντί για 5 και ότι το σύνολο των οργανικών κενών θέσεων είναι 351.

Η απάντηση που δίνει η διοίκηση του Θεαγενείου στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι:

Στο Ακτινοθεραπευτικό-Ογκολογικό υπάρχουν δύο γραμμικοί επιταχυντές σε πλήρη λειτουργία, οι οποίοι εξυπηρετούν  150-180 ασθενείς ημερησίως και ένα μηχάνημα κοβαλτίου, του οποίου η αλλαγή της πηγής έχει δρομολογηθεί. Η λίστα αναμονής δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα, κάτι που είναι παγκοσμίως αποδεκτό.

Το τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής δεν καταργήθηκε αλλά ενοποιήθηκε με το ΩΡΛ Ογκολογικό Τμήμα, με την υπ’ αριθμόν  Υ4α/33316/04-04-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση 

Στο τμήμα Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα για τους υπερήχους η αναμονή είναι περίπου 13-14 μήνες και όχι πάνω από 2 χρόνια .

Όσον αφορά το Τμήμα Πρόληψης  το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα. Το Γυναικολογικό Τμήμα λειτουργεί καθημερινά για τεστ ΠΑΠ, ενώ κάθε Παρασκευή γίνονται γνωματεύσεις, κολποσκοπήσεις και εξετάσεις. Στο Τμήμα Μαστού διενεργούνται ψηφιακές μαστογραφίες και ψηλαφήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. 

Το φαρμακείο του νοσοκομείου χορηγεί κανονικότατα στους ασθενείς του νοσοκομείου τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. 

Υπάρχουν 289 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι 31  (13 Ιατρών ΕΣΥ, 1 θέση Επιστημονικού μη Ιατρικού Προσωπικού, 2 Παραϊατρικού Προσωπικού, 9 Νοσηλευτικού Προσωπικού και 6 Διοικητικού Προσωπικού) υπόκεινται  σε διαδικασίες πρόσληψης ήδη. Στην Ιατρική Υπηρεσία υπηρετούν 14 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Στην Νοσηλευτική Υπηρεσία και στο Παραϊατρικό Προσωπικό υπηρετούν τέσσερα  (4) άτομα ως επικουρικό προσωπικό. 

Όσον αφορά το  PET scan, ο κ. Ρεβενάκης ανέφερε, ότι είναι σε θέση να λειτουργήσει, αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει άμεσα η παραγγελία ραδιοφαρμάκου, αξίας 1.166.000, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του.

Α.Φ

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana