Ένα καινοτόμο και πολύ «ντιζάιν» (ελληνικό) ποδήλατο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
Τελευταία ενημέρωση: 09:59

 

Μπορεί η καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη να γίνει μία ξεχωριστή, διασκεδαστική εμπειρία; Με το Play, το πρώτο τρίτροχο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο, χειροποίητο και με ιδιαίτερο ντιζάιν ποδήλατο, η άνεση, η ευελιξία και η ασφάλεια είναι εγγυημένες και η διαδρομή από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται ένα ευχάριστο διάλειμμα στην κουραστική καθημερινότητα.

Δύο νέοι με όραμα έναν εναλλακτικό τρόπο αστικής μετακίνησης, ο Παντελής Ζάρκος και η 'Αννα Χλιούρα ίδρυσαν το 2015 την start -up εταιρεία ποδηλάτων Elektronio και δημιούργησαν το Play, ένα πρωτότυπο οικολογικό και εύχρηστο όχημα.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος το αντικρίζει πρώτη φορά, δύσκολα παίρνει το βλέμμα του από το κομψό όχημα.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το Play ξεχωριστό; Η ιδιαίτερη γεωμετρία και η φιλοσοφία του, εξήγησε σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παντελής Ζάρκος, απόφοιτος του ΤΕΙ οχημάτων, συνιδρυτής και creative director της Elektronio.

«Μετά τις σπουδές μου ως τεχνολόγος οχημάτων αποφάσισα να σχεδιάσω ένα ποδήλατο για την αστική μετακίνηση. Ήθελα να είναι ξεκούραστο, να είναι άνετο, να είναι γρήγορο και λίγο διαφορετικό. Συμμετείχα σε ένα άλλο ανάλογο project που δεν προχώρησε, αλλά επέμεινα και τον τελευταίο 1,5 χρόνο το Play έχει πάρει αυτή τη συγκεκριμένη μορφή» τόνισε.

Έχουμε αυτά τα ποδήλατα ως καθημερινό μέσο μετακίνησης και είδαμε ότι αλλάζουν και τη δική μας καθημερινότητα, συμπλήρωσε η 'Αννα Χλιούρα απόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, συνιδρύτρια και marketing manager της Elektronio.

«To Play ανήκει στην κατηγορία των "tilting trikes". Οι μπροστινοί τροχοί στρίβουν και πλαγιάζουν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα. Είναι ευέλικτο, παρ ΄ότι είναι τρίτροχο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ ασφαλές γιατί έχει τρία σημεία επαφής με τον δρόμο. Δεν υπάρχει περίπτωση απώλειας της επαφής με το οδόστρωμα οπότε είναι πάρα πολύ ασφαλές και κατά την κίνηση, και κατά το στρίψιμο και κατά το φρενάρισμα. Είναι πάρα πολύ ασφαλές» διευκρίνισε ο Παντελής Ζάρκος.

Στα πλεονεκτήματα του Play προστίθεται η παρά πολύ άνετη θέση οδήγησης. Είναι ακόμη ξεκούραστο λόγω της ηλεκτρικής του υποβοήθησης και διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του ποδηλάτη.

Στα ποδήλατα, επειδή κατασκευάζονται εξατομικευμένα, κατά παραγγελία μπορεί ο χρήστης να αποτυπώσει την προσωπική του ταυτότητα. «Υπάρχουν επιφάνειες που μπορούμε να προσαρμόσουμε στο πλαίσιο και ο κάθε χρήστης, εταιρικός πελάτης, ή ιδιώτης μπορεί να δώσει την προσωπική του σφραγίδα σε αυτό το όχημα. Μπορεί να παραγγείλει ένα σχέδιο βάσει της ταυτότητας της εταιρείας ή βάσει του χαρακτήρα του» σημείωσε η 'Αννα Χλιούρα.

Κ. Γιαννίκη


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana