Έτοιμα τα 156 νηπιαγωγεία-δημοτικά του Δήμου Θεσ/νίκης

Φωτ.Αρχείου
Τελευταία ενημέρωση: 16:08

 

Πανέτοιμα για το πρώτο σχολικό κουδούνι και για την υποδοχή των χιλιάδων μαθητών την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, είναι όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Γιούλη Ρανέλλα.

'Όπως δήλωσε η κ. Ρανέλλα στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» στα 156 νηπιαγωγεία και δημοτικά του κεντρικού Δήμου, αυτές τις ημέρες διενεργείται «πυρετός» εργασιών.

«Οι καθαρίστριες είναι στις θέσεις τους, καθαρίζονται τα σχολεία και προμηθεύονται με τα υλικά καθαριότητας, όπως επίσης και με την απαραίτητη χαρτική ύλη. Γίνονται απεντομώσεις, ενώ έχουν ξεκινήσει και τα κλαδέματα στις αυλές. Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη έχουν ήδη τακτοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος.

Η κ. Ρανέλλα αναφέρθηκε και στην περσινή χρονιά και στις συνεχείς διαμαρτυρίες από γονείς και δασκάλους, για ελλείψεις στα σχολεία. «Πέρσι είχαμε ξεκινήσει με προβλήματα, διότι η αλλαγή της κυβέρνησης και τα capital controls καθυστέρησαν την κατανομή των χρημάτων στα σχολεία. Δεν είχε βγει επίσης έγκαιρα η απόφαση από το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη των καθαριστριών. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές έβαλαν πλάτη και με δικές τους πρωτοβουλίες καθαρίστηκαν πολλά σχολεία. Με υπομονή και οργάνωση λύθηκαν αρκετά προβλήματα, ενώ αποπληρώσαμε και τα χρέη μας για το φυσικό αέριο που ήταν μεγάλα».

Αναστασία Καρυπίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana