Αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου ετοιμάζει ο Μπουτάρης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μιλάει κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας για τους αστέγους, μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΜΚΟ Praksis, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θεσσαλονίκη, Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Τελευταία ενημέρωση: 08:59

 

Αλλαγές σε πρόσωπα και αντιδημαρχίες σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μετά το καλοκαίρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί ο τρόπος διοίκησης του Κεντρικού Δήμου. Παράλληλα, στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για το τι θα συμβεί στα επόμενα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι και τις εκλογές.

"Μετά το καλοκαίρι θα σκεφτώ αναδιοργάνωση των αντιδημαρχιών και να αλλάξω αντιδημάρχους. Άνθρωπος, όμως, που κάνει καλά τη δουλειά του δεν αλλάζει" λέει στο Πρακτορείο Μακεδονία- Θράκη ο κ. Μπουτάρης.

   Για τις διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην "Πρωτοβουλία", από μέλη της παράταξής του, σχετικά με τον τρόπο διοίκησης, ο δήμαρχος υπογραμμίζει: "Είναι 3 - 4 άτομα αυτοί, 'συντρόφους' θα τους πω. Είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο αντιδρούν. Για να έχουν μια θέση και να λένε εγώ κάποιος είμαι. Δεν διοικούμε συλλογικά. Ακούω τις απόψεις τους, ακούω και αυτά που λέει η αντιπολίτευση. Τις αποφάσεις όμως τις παίρνω εγώ".

   Ο δήμαρχος "καρφώνει" και στελέχη της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. "Μεγαλύτερη δόξα και αίγλη θα αποκτήσουν κάποιοι εάν είναι μαζί μας σε έργα και κινήσεις που είναι προς όφελος των πολιτών παρά όταν συνέχεια λένε όχι σε όλα" τονίζει.

   Οι στόχοι που έχει θέσει για τα επόμενα τρία χρόνια διοίκησης ο Γιάννης Μπουτάρης είναι τρεις: καθαρή πόλη, "ελεύθερη" πόλη από Ι.Χ. αυτοκίνητα και "ηλεκτρονική" πόλη.

   Συγκεκριμένα για την καθαριότητα ο δήμαρχος ζητά από τους πολίτες να βοηθήσουν περισσότερο την προσπάθεια της ανακύκλωσης, που στόχος είναι να φτάσει το 50% μέχρι το 2020, με την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων να μπαίνουν στο "παιχνίδι". "Έχουν δείξει καλή ανταπόκριση οι δημότες στο θέμα της ανακύκλωσης, όμως μπορούμε περισσότερα" υποστηρίζει ο κ.Μπουτάρης.

   Για το κυκλοφοριακό και ιδιαίτερα για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ο δήμαρχος ανέφερε πως εξετάστηκε το ενδεχόμενο να αλλάξουν χρήση ανοίκιαστοι ή εγκαταλελειμμένοι χώροι και να μετατραπούν σε πάρκινγκ οχημάτων, ωστόσο αυτό αποδείχτηκε τεχνικά δύσκολο. Μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, η πόλη θα αποσυμφορηθεί με την προκήρυξη διαγωνισμού για την παράκτια συγκοινωνία, με την επέκταση και βελτίωση των λεωφορειολωρίδων, με την κατασκευή τραμ και την ολοκλήρωση του έργο του Μετρό.

   Ως τρίτος βασικός στόχος της διοίκησης έως το 2019 είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ηλεκτρονικές πληρωμές. "Ο δημότης να μην έρχεται και να ταλαιπωρείται στο Δήμο, αλλά να μπορεί ηλεκτρονικά να κάνει τις δουλειές του, καθώς επίσης και τις πληρωμές" προσθέτει.

   "Όσο και να με βρίζουν εγώ ξέρω με αριθμούς πως έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα στην πόλη και μεταξύ αυτών είναι η βελτίωση του τουριστικού ρεύματος" δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βελτιώσουν από την πλευρά τους την καθημερινότητα της πόλης, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δείπνο των κατοίκων στην Αλεξάνδρου Σβώλου.

   "Όλοι όσοι είμαστε στον Δήμο, βρισκόμαστε για να εξυπηρετούμε τον δημότη" σημειώνει, προσθέτοντας πως "εγώ ούτε καβαλάω το καλάμι στα 75 μου χρόνια, ούτε μ' αλλάζει ο Δήμος. Εγώ θ' αλλάξω τον Δήμο Θεσσαλονίκης".


Το πλήρες τηλεγράφημα της Αναστασίας Καρυπίδου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana