Δ.Θεσσαλονίκης: Έχουν "κλείσει" οι θέσεις για τα βρέφη

Τελευταία ενημέρωση: 21:17

 

Υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις για νήπια, άνω των δυόμισι ετών, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ωστόσο οι περισσότερες θέσεις για βρέφη στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν "κλείσει" καθώς είναι και λιγότερες.

Ωστόσο, οι γονείς καλό θα είναι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr όπου υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας και από τους 17 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Καλώντας τα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάπου μια ακόμη κενή θέση.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9" η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώτα Μπαχτσεβάνα.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το 70% των θέσεων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει "κλείσει" με το ΕΣΠΑ και υπάρχει και ένα 30% διαθέσιμο. Ειδικά για το ποσοστό του 30% γνωστοποίησε ότι τις εν λόγω θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν για τα παιδιά τους γονείς που δεν έχουν λάβει το πολυπόθητο voucher, ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία μοριοδότησης σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες ή οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.

"Φανταστείτε ότι μία οικογένεια με 14.000 ευρώ εισόδημα και παιδιά θεωρείται πλέον πλούσια και δεν πήρε voucher. Τα μόρια 'έκλεισαν' στα 137, δηλαδή αυτός που πήρε voucher είχε 137 μόρια από εκεί και πέρα υπήρχαν οικογένειες με εισόδημα περίπου 14.000 ευρώ. Είχαμε περιπτώσεις οικογενειών με 4 παιδιά και 27.000 εισόδημα που δεν πήραν το voucher γιατί θεωρούνται πλέον πλούσιες" σημείωσε η κ. Μπαχτσεβάνα.

Επιπλέον ανέφερε ότι "υπάρχουν πολλοί γονείς που ενώ έχουν voucher και δεν έγιναν δεκτοί στη δομή που ήθελαν, δηλαδή στον παιδικό σταθμό που επιθυμούσαν, έρχονται και λένε: 'θέλω να πληρώσω, βάλτε με και ας πληρώσω' γιατί θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα πληρώσουν θα γίνουν δεκτοί(στο πλαίσιο αυτού του 30%), ενώ δεν είναι έτσι η διαδικασία. Δηλαδή είναι πολύ λίγες οι θέσεις και υπάρχει επίσης μοριοδότηση, συνεπώς όλοι θα ξαναμπούν σε μία διαδικασία μοριοδότησης και θα περιμένουν τους πίνακες που θα αναρτηθούν στους παιδικούς σταθμούς προκειμένου να βρουν στέγη για τα παιδιά τους".

   Π.Γ.

   ΣΣ. Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana