Μ.Λαμτζίδης: Βούληση της κυβέρνησης το πρώην στρατόπεδο Κόδρα να γίνει ο δεύτερος πνεύμονας πρασίνου της Θεσσαλονίκης

Τελευταία ενημέρωση: 12:21

 

Την πεποίθηση ότι δρομολογείται οριστικά η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στους κατοίκους της Καλαμαριάς αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός τεράστιου πάρκου, εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο επικεφαλής της Δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμαριάς, Μανώλης Λαμτζίδης. Όπως εκτίμησε ο κ. Λαμτζίδης η χθεσινή εξαγγελία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη αλλά και η παρουσία του υπουργού σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης για την παραχώρηση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

“Ο κ. Βερναρδάκης εξήγγειλε χθες κάτι το οποίο περιμέναμε καιρό. Ότι θέτει σε κίνηση όλο τον μηχανισμό παραχώρησης στην τοπική κοινωνία, σε δημοσια χρήση - όπως είπε - και σήμερα θα εξαγγείλει τις λεπτομέριες” ανέφερε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.

Όπως είπε ο κ. Λαμτζίδης “θα γίνει ένα τεράστιο πάρκο. Ένα μεγάλο μέρος είναι χαρακτηρισμένο ως άλσος και υπάγεται στην κατηγορία των δασών. Μέσα σε αυτό υπάρχουν δεκαέξι διατηρητέα κτήρια θα παραμείνουν και θα στεγάσουν πολιτιστικές δραστηριότητες. Αυτό είναι και το όραμα των κατοίκων της περιοχής”.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι είχαν γίνει και στο παρελθόν προσπάθειες για την αξιοποίηση του χώρου αλλά ήταν ατελέσφορες. Αυτή τη στιγμή όμως, όπως τόνισε ο κ. Λαμτζίδης “έχουμε τη βούληση της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τον μηχανισμό παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία και τη δράση των πολιτών”.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 18:00, με κεντρικό σύνθημα «Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης, ανάσα ζωής για όλη τη Θεσσαλονίκη» , η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» (ΡΕΚΚ) διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου Πρασίνου στο στρατόπεδο.

“Το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχει δύο πνεύμονες πρασίνου. Ο ένας στα δυτικά (στον Δήμο Παύλου Μελά) απελευθερώθηκε. Είναι ώρα να απελευθερωθεί και να αναζωογονηθεί και ο δεύτερος πνεύμονας στα ανατολικά, αυτός του στρατοπέδου Κόδρα” είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Λαμτζίδης. “Αυτό θα έχει τεράστια επίπτωση και στο μικροκλίμα αλλά και στο σύνολο της ποιότητας της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλονίκη” σημείωσε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Καλαμαριάς επισήμανε ότι από τη σημερινή κατάσταση μέχρι τον ιδανικό στόχο που είναι να γίνει ένα άλσος- πάρκο, ένας χώρος αναψυχής και αισθητικής απόλαυσης για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν κάποια στάδια. “Εκτιμούμε ότι αυτά τα στάδια θα τα εξαγγείλει σήμερα ο κ. Βερναρδάκης. Όλα είναι στο χέρι της κυβέρνησης, χρειάζεται ένας συντονισμός των υπηρεσιών – δέκα περίπου υπηρεσίες εμπλέκονται στη λειτουργία και στη διαχείρση του χώρου – και υπάρχει μία ανάγκη άμεσης παρέμβασης ώστε να γίνει χώρος ασφαλής, καθαρός και ανοικτός σε όλους” υπογράμμισε ο κ. Λαμτζίδης.

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Ελένη Μπιμπίκου

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana